Milano menswear summer 2013

  Sport i futurizam. Te dvije male ali važne riječi savršeno opisuju Pradinu novu kolekciju za snažniji spol, namijenjenu sezoni ljeto 2013. Miuccia, carica i vizionarka, shvaća što nedostaje u muškoj garderobi, odnosno prepoznaje njihove stilske želje i potrebe. I, naravno, kolekcija je prekrasna. U jednostavne, ravne oblike ugrađeni su elementi sakoa, smokinga, no linije su smirene, nosive u brojnim prigodama, djeluju istovremeno fino, ali i nekako svakidašnje, pristupačno.


  334


  Dolce & Gabbana
  Na pistu su poslali dečke, momke, muškarce i svoje susjede. Glazba i domaći štih. Kako to njih dvojica uvijek vole. Predlažu šarene košulje šireg kroja, hlače visokog struka, plave i crvene navy pruge. Majice većeg ili manjeg print uzorka njihova su najatraktivnija opcija za ležerne ljetne dane. Sve skupa jako casual.


  Burberry Prorsum

  Kolekciju tamnih smeđih, crnih i plavih nijansi razbile su neon plava i žuta. Na cipelama, hlačama, torbama. Njihov muškarac obožava samozatajnu klasiku, no ne brine se previše ako mu se taj dan nosi nešto snažno. Kad se želi istaknuti u sivilu Londona, on bira Burberry Prorsum. Silueta je i dalje vrlo uska, već specifična za tu britansku kuću.


  John Varvatos

  Američki modni dizajner slavi bijelu boju. Od glave do pete. Sve je nekako elegantno, savršeno krojeno, nosivo i lijepo. Njegova je nova kolekcija slavlje navy stila, revija je smještena u brodsko okruženje, zove na odmor, plovidbu, odlazak daleko, daleko... No, kriju se tu i poslovna rješenja. Jednako zamamna i lijepa. Retro. S bordo šeširima i odijelima s prslucima. Vidi se da je radio u Ralph Laurenu i Calvin Kleinu, zna znanje.


  Jonathan Saunders

  Op - art u grafički dotjeranim krojevima i stroge linije njegov su prijedlog za dečke za sljedeće ljeto. Ne bojte se odjenuti niti srebrne cipele, predlaže slavni britanac. Jonathan je poznat i po divnim vestama, pletenini i uskim hlačama do gležnja. Sve to, ali i njegova monokromatska odijela svakako će u nekim varijantama stići i do high - street dućana. Cipele potpisuje Christian Louboutin.

  Marc Jacobs
  Momci nose panama šešire, malo na koso, uska odijela u puderasto / smeđim nijansama i jakne na color – block motive. Kad im to dosadi, presvuku se u jakne i hlače mega – printa stiliziranog voća i povrća. Tek toliko da se zna da je to Marc koji se ne srami i nije mu teško i muškarcima predložiti nešto drugačije, no ipak cool, jer on to umije svaki put.

  Marni
  Savršena kolekcija za muškarca na aktivnom odmoru, na nekom ljetnom festivalu ili u vrtu oko vikendice. Ležerne parke, duge jakne, udobne hlače i color - block motivi Marni su momenti kolekcije za sljedeće ljeto. Uska odijela i school -  chic svemu daju na simpatičnosti i nosivosti. Boje su jasno definirane, naglasak je na plavoj, bež, smeđoj i crnoj. I potfrknutim rukavima. I retro prslucima.