Veličina fonta: +

  Kako je nastala i rasla ItGirl.hr?

  Piše: Dubravka Prpić Znaor, glavna urednica ItGirl.hr

  Neki dan kad sam bacila pogled na dnevnu statistiku ItGirl.hr, svoj uobičajeni večernji ritual, dočekala me brojka od 4,869 unique pregleda. To znači da vas je toga dana 4,869 skoknulo na ItGirl.hr i pogledalo što smo danas napravili, objavili, osmislili. Moram priznat, suze su mi došle na oči jer je to puno, veeeeliko hvala svakom od vas! Iako vas ne poznam, imala sam osjećaj da ipak u neku ruku znam što vas zanima, znam da volite teme koje se ne zasnivaju na robovanju modi i ljepoti, već želite razviti osobni stil, volite slobodu, tonu lijepih fotki i zanimaju vas najljepši i najbolji noviteti koji se kod nas mogu nabaviti. I naravno, postovi naših super korisnica i blogerica koje su revne u pisanju svojih osobnih osvrta i koje jako, jako volim! Na itgirl.hr svatko od vas može se registrirati i raditi blog o bilo čemu, pisati o onome što vas najviše zanima ili kopka i želite podijeliti sa svima nama.

  obr2

  Bruna i ja:)


  A sada onaj osobniji dio – kako je i u kojim okolnostima nastao ItGirl.hr. Pitate se možda zašto sam do odlučila podijeliti s vama? Jednostavno, osjetila sam potrebu da se „outam“ i da otkrijem tko i što stoji iza ovog projekta koji je privukao mnoge od vas jer smatram da je to fer i da to zaslužujete.

  Prije ItGirl.hr radila sam u Jutarnjem listu (ponekad i za Gloru i za Globus) i u Adria Mediji (Gala Style, Joy, neko vrijeme Sensa…), gdje sam nakon porodiljnog dobila otkaz. Da, zvuči užasno, jer moja mala Bruna koja danas ima 2 godine i devet mjeseci bila mi je tolika sreća, dijametralno suprotna onome što me dočekalo u firmi. Naime, bila sam modna i beauty urednica u magazinima Gala Style i Joy (moda), koji su ugašeni dok sam bila na porodiljnom. No, nije sve tako crno.

  Moj super muž Hrvoje kojeg jako, jako volim i kojemu sam beskrajno zahvalna za sve ovo, rekao mi je (taman je Bruna je počela puzati): vrijeme je da ti napravimo neki web. – Beba, krećeš u virtualni svijet, dosta je bilo s tiskom. Sve ćemo ti složit - . Naime, on već godinama ima vlastiti obrt znaor.com koji se bavi webom i multimedijalnim projektima i, naravno, shvatio je da je vrijeme da se i ja preselim u virtualne vode, a nažalost nesigurni tisak (i ja volim kupiti magazin, ovisna sam o Vogueu) ostavim iza sebe.

  her-only-presence-cover


  Moja ljubav prema deadlineu, prema večernjim satima kad se stranice ruše i postavljaju ponovo, a sve to usred ludnice koja se završava odlaskom moje šefice u tiskaru, a mi urednici konačno možemo doma spavati snom pravednika, iako puni adrenalina, cole ziro i masne kineske hrane, nije mogla samo tako nestati. No, željela sam promjenu, željela sam na web, željela sam brzinu i jurnjavu koja je ionako oduvijek bila simbol potrage za zanimljivim informacijama i važnim sitnicama koje nas zanimaju, tvore i definiraju našu svakodnevicu.

  Ok, imamo vremena, pomislila sam. Bruna je bila jako mala, a meni će ionako ili dati otkaz ili ću ga uručiti, jer ovo više nema smisla, (naravno smanjili su mi plaću prije porodiljnog, smanjili mi broj suradnika, u međuvremenu mi se magazini ugasili…) i ja sam najednom dobila novu motivaciju, svježu i smislenu. Nova energija. Brzina interneta i razmjena informacija na novom niovu. Čini vam se možda zastarjelo, ali da, proces stvaranja tiskane novine zapravo je stara forma i iako kupujemo magazine, to je jednostavno – retro. I dok sam svakodnevno radila uglavnom po cijele dane, a novinarstvo je jednostavno takvo, il voliš il ne voliš taj ludi ritam, nisam prije Brune imala vremena razmišljati o prelasku na net. Kako? Što? Jer ja ne želim običan portal samo s komentarima. O, ne. To mora biti drugačije, u to sam bila apsolutno sigurna. 

  obr1


  Nije mi dugo trebalo. Moja mala Brunica, moja srećica, puno je spavala od samih početaka, i kako je rasla, ItGirl je rasla s njom. Dok sam po danu slagala bočice adaptiranog mlijeka i proučavala sastave kašica i bila u suludoj potrazi za domaćim povrćem, dok sam guglala tablice prehrane kako joj, što, i kad uvesti kako bismo prošli cijelu proceduru bez problema (a svaka mama zna da to nije tako jednostavno), kad bi ona zaspala, bacala sam se na novu bebu, ItGirl.hr. Koju smo hranili novim komponentama i megabajtima.

  Kako je nastalo ime? Kako su nastale rubrike? Eto, ime je važno, naravno, no nisam htjela ništa sa fashion i beauty u imenu jer mi je to bilo očekivano. Kako sam uvijek pratila modu i ljepotu, kao i poznate i nepoznate koji su se dobro odijevali, sinulo mi je – ItGirl. Internacionalno ime, svi ga razumiju, sve se možemo poistovjetiti s time. Što to znači? Dok sam uređivala tiskane stranice vodila sam se jednom mišlju – modne i beauty opcije su tu da ih mi biramo same. Ne da nam se nametnu. Trendove stvaramo mi u svom ormaru, a ne oni na pisti. Ja biram, ja nosim, moje ogledalo je moj pokazatelj onoga što je ok, što nije. Sve smo mi itgirls, imamo u sebi nešto posebno, jedinstvene smo, i naravno nismo savršene. I to je ono realno, životno u nama. To je ono što nas prati svaki dan. Kako mi je sinulo, tako je i bilo.

  admin

  Admin Hrvoje u slobodno vrijeme rastavlja (i sastavlja tak da šljaka još i bolje i brže!) sve kaj ima veze s tehnikom, tehnologijom i lampama. Kaj se to krije u mom monitoru??? Hm...

   

  - ItGirl? – pita me Hrvoje / muž / admin.
  - Da.
  - Aha, misliš IT girl, kao cura koja brije na gadgete? – pojašnjava si moj muž, totalni gadget freak koji obožava tehnologiju, igre (ne smijem napisati da su to igrice, jer to jednostavno nisu igrice, sto puta me upozorio) i sve što ima USB, a po mogućnosti i ugrađenu bateriju.

  - Neee… to ti je kad cura ima ono nešto, kad je po nečemu posebna, izraz je već ustaljen u medijima, sve će cure to skužit… - krenem s objašnjavanjem. Ali da, nastavim ja, dobra ti je ta usporedba s tehnologijom, IT cure su stvarno one koje briju na internet, ne odvajaju se od njega, on je neizostavan dio njihovih života.

  birdafter


  I tako smo se muž i ja sporazumjeli oko imena. A sad rubrike. Style & Glow? Da, kao što mnogi od vas već znaju, glow su naši bodovi koje korisnice skupljaju kad rade blogove. Kad se regate možete vidjeti shop, koji pune naši dragi prijatelji i sponzori, poznati brandovi koji vas žele nagraditi. I mi smo im jako zahvalni.

  I tako je krenula nova avantura. Uz Brunu, nekako sam se osjećala hrabrije i neustrašivo. Ne znam, možda je to odlika mama, ali meni je majčinstvo nekako skratilo put od pitanja do odgovora, nekako sam postala odlučnija i sigurnija, a možda je to pak nagon koji nas, kad postanemo roditelji, naprosto prisili da postanemo – djela, ne riječi. Korisni i praktični. Misli brzo, djeluj još brže. Ne kompliciraj, što prije nađi rješenje. I tako to.

  Eh da, rubrike. Rekla sam Hrvoju, ne želim nikakve beauty i fashion rubrike. Bilo mi je dosta tih ladica u koje smo godinama spremali informacije. Danas ništa nije više samo beauty ili samo fashion. Danas je sve u više sfera, više ladica. Style. Predivna, lagana riječ, svi je znaju, dio je naših života. Polako je nastao Style&Glow, pa onda i Trend&glow, Street&Glow i ostale…

  Komponente? Tu riječ sam do sad izgovorila tisuću puta, do prije itgirl ne sjećam se da li ikad… Dakle, Hrvoje je, kako bi projekt nastao, trebao komponente. To su chat, komentari, lajkovi, galerije, kalendar, wall… Ja sam mu rekla što želim i razgovor je krenuo.

  letitbe


  Ok, samo da vam prvo velim da smo uložili naš privatan novac, iza nas ne stoji niti jedna korporacija ili sponzor. Imali smo ušteđevinu, i odlučili smo je, kao dva spaljena Vodenjaka, uložiti u vlastiti biznis koji je, eto – uspio. On je privatnik godinama, i nije ga bilo strah, s druge strane, ja sam ulazila u nepoznate vode, doduše, bez beskrajno dugih korporativnih sastanaka i podrške neke veće kuće.

  - Da li nam treba komponenta ta i ta? – pita Hrvoje.
  - A kaj ona radi? – pitam ja.
  - Ona omogućava korisnicama da objavljuju svoje fotografije koje se vide tu i tu… - pričao je on. Pola nisam razumjela. U početku. No, polako, počela sam pojmiti trodimenzionalan život weba, nakon onog jednosmjernog puta koji se dešavao u tisku. Dakle, ja sam sada stajala miljama dalje, no put koji sam prešla desio se u sekundi. Hrvoje me brzinski teleportirao u Vrli novi svijet i ja sam tu željela ostati. Morala sam to nekako provariti. Ok, mislila sam si, razmišljaj trodimenzionalno. Iako mi je to sada posve normalno, prije dvije godine sve mi je bilo pomiješano i zdrmano.

  - Ok, mislim da može – odgovorim ja na pitanje o toj i toj komponenti.
  - Jesi sigurna? To košta 200 američkih dolara. Moraš bit sigurna da je to to. Nemoj mislit da može, već moraš biti sigurna da može – upozoravao me moj omiljeni admin, svako malo, kad bismo tako krenuli oko toga što nam sve treba da stvorimo naš novi web, našu bebu ItGirl.hr.

  Ti dijelovi su se gomilali, malo po malo, Hrvoje je slagao, ja sam testirala. Bruna je i dalje bila fantastično dijete (takva je i danas, iako naravno ponekad samo govori nećuuuuuu), mi smo radili, a ItGirl je rasla. Taman u vrijeme kad je Bruna dobila sve zube, ItGirl.hr je bio završen. Bila je spremna gricnuti realnost. Ok, bile su sljepljene sve komponente, sve je više-manje štimalo, no bugovi su nas i dalje gnjavili. Testiranje se odužilo još mjesecima... Da bi jednog lijepog zimskog sunčanog dana konačno sve sjelo na svoje mjesto.

  Bilo je vrijeme da se vratim na posao u Adria Mediju i nazvala sam u firmu. Rekli su mi da dođem na razgovor i tamo su mi ponudili – otkaz. Ok, mislila sam si, gotovo je, krećemo u avanturu, definitivno! Mješavina uzbuđenja, adrenalina, oproštaja od firme, veselje radi novih pobjeda… Sve se to istovremeno miješalo i kolalo u meni brzinom munje. To vam je onaj osjećaj kad ste totalno u sadašnjosti, kad nema prošlosti ni budućnosti, kad ste svjesni svake stotinke, kad znate da ćete to pamtiti, taj trenutak čuvati u sebi zauvijek, to je ono nešto prijelomno, novo, novcato…

  obr4


  I tako je krenulo. Pobrinula sam se kontaktirati naše super blogerice Barbaru Repe, Milu Puljiz, Persu Karać, Žanu Nail Crazy, Anu Karadžole, Ljupku Tanevsku i ostale predrage cure koje su na svojim blogovima napravile ItGirl giveaway, kako bi se čulo za nas. Jako sam im zahvalna na svemu! Dan kad smo skinuli password i otvorili ga za sve vas bio je prošli rođendan mog dragog Hrvoja i vašeg admina.

  U ponoć smo otvorili šampanjac u našem malom uredu na Črnomercu, uzbuđeni i pod utjecajem adrenalina i malih kristalnih balončića. Kako je čitanost rasla, rasla je i ItGirl. Svi vi polako ste otkrivali što radimo, zanimali se, a danas je to prava društvena mreža, web magazin s temama za koje smatram da su zanimljive i jednostavno – ravnam se po vama i po sebi. Nemamo puno poznatih, samo one koji su ok odjeveni na primjer, radije radimo intervjue s dizajnerima.

  h


  Prvih godinu dana ItGirl je bila ružičasta, da bi je opet u veljači ove godine presvukli u novo ruho, zapravo to nije bio redizajn, već samo malo ušminkavanje koje vam se očito svidjelo. Sada mogu reći da je to to, jako sam ponosna i jako vas sve volim jer bez vas ItGirls ne bi bilo ni ovog projekta koji mi se uvukao pod kožu.

  Želim da ovdje budete svoje, nekad savršene, nekad ne, realne, nerealne, da sanjate i da pokušate ostvariti svoje snove, da nikad ne gubite nadu, da uživate u sitnicama jer one stvarno čine sretne trenutke koji onda postaju naše lijepe uspomene, da objavljujete na Life&Fun svoje fotografije, da razmjenjujete iskustva, da tražite i dajete savjete, da se družite, chatate, tračate, da gradite svoj stil, da kukate, da se hvalite… Želim da je ovo mjesto u kojemu nismo savršene, no želimo dalje, imamo snage i želje i volje i ništa za nas nije problem, već samo izazov.

  obr123


  Želim reći i veliko hvala svim curama koje stalno postaju poput Maja Missundaztood, Maja Add to love, Maruša Beauty Blogette, Lias Beautyland, Niki & Veki, Jelena The Chloee, Dunja vk, Nives alittlemakeupobsessed, Persa Beauty&sweets... i svima koji stalno komentiraju i na neki su način prisutni:).

  Želim poželjeti i dobrodošlicu mojoj bivšoj / novoj kolegici Ivi Lorković koja odnedavno radi za nas, ona je moja draga prijateljica i dugogodišnja suradnica s kojom sam sjedila u Gala Style za istim stolom i konstantno smo se smijuljile i slale mailove kad bi tračali nekog kog nismo smjele... Ili bi chatale prek fejsa bez tona naravno:))) Uglavnom, naša mala slatka zajednica raste i ja sam jako, jako ponosna na sav posao koji smo napravili... E da, uskoro online kreću još neke stvari, ali za sada neka to bude mala ItGirl tajna!

  Puno vas volim i šaljem vam puno pozdrava!

  Vaša Duda:)
   

  audr

   

  marama

   LOTD: Max Factor Ageless Elixir 2in1 Foundation +.Serum i ruž za usne Givenchy le Rouge Irresistible Fuchsia

   

   Da, i nosim različite balerinke, nedavno ih bocnula u Shoeboxu, jedan par bio 50 kn, pa kak da ne uzmem sve boje?? Nažalost, imali samo crne i ljubičaste:) Uživam. obrbalerinke1

   

  obrbalerinke12

   

  Čestitam, vjerovali ili ne, došli ste do kraja ovog meeega posta!!!

  A kak se vi nosite ovih dana?

  Puse:)

  Eveline 8in1 total action
  Giveaway: Vita&Slim kapsule za mršavljenje

  By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mail.itgirl.hr/