Veličina fonta: +
  Istaknuto 

  D LIFE // jedan savršeni petak u Istri: vina, pivo, maslinovo, bućino, eko kamp, domaća klopa, ručno rađena tjestenina...

  1 kamp

  Ako briješ na robinzonski turizam, ipak malo moderniziran, plus prirodu, tišinu i mir, uživat ćeš u nedavno otvorenom Natura Camp Karliju. Smješten je u istarskoj općini Kaštelir Labinci, koja ima super vijest.

  2 kamp3

  Divota od prirode, daleko od plaža i mora - pravi odmor za one kojima je dosta gužve.

  3 kamp44

  Sve je novo, drvene kućice su postavljene među drveće, ima ih nekoliko, a tu su i šatori. Super je i za klince, imaju dio kao parkić, isto među drvećem.

  4 venier

  Posjetili smo i OPG Lucija Venier, možeš si raditi tjesteninu il kak oni vele paštu. I onda pojedeš, a ako ti se ne da, možeš naručiti gotovu - dobili su niz nagrada, obitelj je poznata po tome.

  5 venier4

  Ovak to zgleda, nutra je sve retro, a sve je uređeno starinski, autentično, baš kak treba.

  6 coss3

  Nakon toga smo probali Cossetto vina, inače ovu etiketu potpisuje Edo Murtić, to im je poklonio. Rekli su nam da je jednom bio kod njih i reko im je - super vam je vino, ali etiketa vam je katastrofa. I onda im je napravil novu etiketu koju i dalje imaju.

  8 cossetto

  Imaju lijepi podrum gdje se može fino degustirat, inače Cossetto je family biznis, čitava familija je u tome.

  9 oli2

  Nemojte zaobići Oliveri extra virgin olive oil, rade ulja raznih jačina od čak 50 sorti maslina.

  10 oli332

  Vlasnici su obišli svijet i pobrali sorte maslina od svuda, posadili tu u Istri i rade razne varijante ulja. Stvarno, kak bi se reklo - svjetski, a naše.

  11 cas322

  Bili smo i u Castellani, oni su doslovno otvorili prije tjedan dana. Možeš uživati u četiri pive i sjedit pored bazena, gledat unutra u kuhinju, koja je u staklu, kak ljudi pripremaju klopu.

  12 cast3

  Predivno mjesto i prefino craft pivo punog okusa, totalna preporuka. Za ljubitelje piva ovo je genijalno mjesto. Naravno, tu su i fora imena poput Bjonde i Školara, sve vezano za sami brend. A sve o tome ispričat će vam cool vlasnici, Tina Kovač i Gabriele De Faveri.

  edi

  U OPG Edi Brčić degustirali smo maslinovo u plavim čašicama. Prvo se pomiriši, a onda isproba, a tamno plava boja je da zamaskira nijansu, da ne mislimo unaprijed o okusu.

  Da ga ne pretpostavimo. Prvo se uzme čaša među dlanove i okrećemo ih u suprotnim smjerovima, kao da trljamo. Time će maslinovo doći na optimalnu temperaturu za razvijanje okusa. A kad se uzme gutljaj, onda treba stisnuti zube i uvući zrak, time se maslinovo razlije po stražnjem djelu usne šupljine, stvarno drugačije, prepuno okusa.

  13 bucin

  Tu je i jedno eko bućino ulje - OPG Irvin Kocijančić. Buće su im u vrtu, sve je homey, onak ko da dođeš doma. Inače, volim to ulje u svemu i svačemu. Od riže i graha do ričeta.

  14 zardin

  Dan smo završili klopom u divnom restoranu Žardin, imaju sve tradicionalno i domaće. Ova gore torta je od limuna. Inače, divan prostor, imaju dvije velike terase i dosta zelenila pa je jako ugodno čak i kad su vrućine. Za sve to navedeno treba realno dva dana, ne samo da je super klopa i cuga, već i svi ti ambijenti, autentični, prirodni, a opet uređeni.

  Baj, Duda

  D LIFE // Natašine pletene uspomene & škicanje Var...

  By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mail.itgirl.hr/