Veličina fonta: +

  Recenzija: L'Oréal Paris Elseve RE-Nutrition maska

  Pozdrav svima! Nadam se, da ste se nauživali ovih ljetnih dana prije kiše. Svatko ima svoje male rituale prije polaska na more pa sigurno dosta vas koristi masku za kosu. Pretpostavljam, mnogima je već odavno u rutini njege kose ali mene je to nekako zaobišlo. Nisam posvetila previše vremena traženju idealne maske za kosu. Prethodno sam probala njih nekoliko ali ni jedna mi nije prirasla srcu. Danas pišem recenziju L'Oréalove maske za dubinsko obnavljanje. Prije nego počnem, jedna fotka pakiranja...

   

  loreal elseve

   

  Pakiranje je čvrsto i dobro se zatvara. Unutar poklopca je utor, koji omogućuje sigurno zatvaranje i sprječava slučajno otvaranje. Pakiranje sadrži 300 ml.

  Moja kosa je dugačka i lagamo valovita. Budući da se osušenost kose nekako najviše vidi na dugačkoj kosi, odlučila sam se za ovu masku jer pruža dodatnu njegu. Kupila sam ju u DM-u, kad su imali kupon s popustom -50%, ako se ne varam... Inače, cijena je oko 35 kn.

  Maska sadrži matičnu mliječ, masnu kiselinu omega 6 i arginin. Sadrži i parfem, koji stvarno prekrasno miriši i zadržava se na kosi nekoliko dana. Ovako izgleda maska...

   

  loreal elseve otvoren

   

  Maska je jako gusta i žućkasta, iako na fotki izgleda narandžasto. Lako se nanosi na kosu i lako se raspoređuje. Djelomično se ispire jer se dio ipak zadržava na kosi (osjeti se lagano kao vosak). Češljate li mokru kosu kao ja, onda slijedi dobra vijest - s maskom na kosi, kosa se lako raščešlja.

  Maska je namijenjena suhoj i isušenoj kosi. Jamči se elastična, glatka i svilena kosa. Meni je to zvučalo primamljivo jer pokušavam pustiti kosu još malo. Vrhovi su mi već počeli izgledati suho a ni slojevito ošišana kosa više nije izgledala lijepo kao prije. Također, maska mi je bila zanimljiva jer se drži samo par minuta na kosi, prethodno osušenoj ručnikom.

  Masku sam do sada koristila mjesec i pol, tj. 6 puta (jednom tjedno). Nakon pranja, kosu sam lagano posušila ručnikom, tek toliko da upije veći dio vode. Masku sam nanosila najviše na suhim dijelovima, na krajevima i na srednjem dijelu kose, izbjegavajući vlasište. Samo sam ju jednom držala 10 minuta no, svaki idući put nisam je držala duže od 5 minuta na kosi. Nakon što bih oprala kosu, sušila sam je prirodno, na zraku.

  Maska ostavlja glatku, mekanu i sjajnu kosu. Nakon što sam koristila masku, nisam trebala nanositi dodatna sredstva za njegu kose. Uvođenjem ove maske u rutinu, nisam prestala koristiti balzam. Naravno, ne koristim ga istog dana kad koristim masku, već idući put kad perem kosu.

  Mislim da će se ova maska svidjeti svima koji imaju prirodno valovitu kosu jer pomaže pri prirodnom oblikovanju kose. Što želim reći? Ako imate valovitu kosu, onda će se poslije maske kosa samostalno posložiti u valove. Što se tiče frizza, ne mogu se odlučiti je li maska pomogla ili nije. Jednostavno, bilo je dana kad je bio pod kontrolom ali i onih dana kad je divljao. Tko se bori s frizzom, ipak će trebati dodatno sredstvo za taj problem. Naravno, sve ovo pišem iz iskustva nanošenja jednom tjedno. Jedina zamjerka koju imam odnosi se na stanje kose nakon što se osuši - kosa je ipak otežana, što kod mene podrazumijeva češće pranje kose. Mislim da bi se tom problemu moglo doskočiti korištenjem balzama iz iste linije no, kako trenutno koristim dva druga, ta će kombinacija ipak malo pričekati.

  Završne misli? Masku bih kupila ponovo no, s obzirom na veličinu pakiranja i sporije trošenje, sljedeća kupnja neće biti skoro.

  Jeste li koristili ovu masku za kosu? Što ste primijetili na svojoj kosi? Jeste li probali neke druge proizvode iz ove linije?

  Do čitanja!!!

  ArtDeco LE Marrakesh Sunset kolekcija (rumenilo i ...
  Pantene Gloss spej & Volume Booster sprej gel

  Povezani postovi