Veličina fonta: +

  LA BIOSTHETIQUE BLOG / Kako izabrati i napraviti savršenu svečanu frizuru?

  Majstorica u svom poslu, nagrađivana stilistica kose Iva Vrdoljak iz zagrebačkog studia Tempora koji radi isključivo s visoko kvalitetnom kozmetikom La Biosthetique, predložila je nekoliko frizura, ali i sugerirala odlične savjete, jer nije svejedno kakvu kosu imate ni kad smišljate beauty plan za proslave!

   

  1
  Divan ukras u kosi: ovo su idealni dani za poseban stil

   

  Imamo prijedloge i ako imate i ako nemate vremena: - ukoliko ste usred radnog dana i poželite se predvečer priključiti nekom eventu koji je malo glamuroznijeg predznaka, savjetujem divan ukras u kosi koja je prebačena na jednu stranu, to je uvijek izvrsna formula za brzinski glamur - priča Iva - a na fotografijama možete vidjeti kako se to radi. Ova je frizura idealna za sve tipove kose, naročito za one kovrčave koje su bujne same po sebi - . Ako imate rijetku i ravnu kosu, prebacivanje na jednu stranu dat će joj dojam volumena, a ukrasom u kosi napravit ćete si elegantnu i fenomenalnu frizuru koju možete slagati i za „obične“ izlaske. Frizure je isprobala blogerica Barbara Repe čija je duga kosa idealna za isprobavanje novih stilova.

   

  2

   

  Tanka kosa idealna je i za kovrčavu, frizz frizuru, treba vam samo uvijač i spremni ste za pola sata! Naime, tu također idu atraktivni ukrasi s kristalima i šljokicama ili mašnama kojih sada u dućanima ima na svakom koraku… - Inače, tanka kosa obično ima tendenciju mašćenja, pa zato je dobro znati da frizz tesktura takvoj kosi produljuje postojanost jer onemogućuje da se kosa spljošti i izgubi na dizajnu - ističe Iva Vrdoljak.

   

  FRIZURA: MINIMALIST GLAM

  4

   

  la bio volume booster

   

  Naravno da si moramo pomoći u izradi must-have proizvodima, pa Iva u ovoj priči preporučuje:
  La Biosthetique Volume booster- pjena za volumen iz korijena
  La Biosthetique Formule laque ultra - extra jak lak za volumen i sjaj kose
  La Biosthetique Attitude - brzo sušeći lak (idealan za tanku kosu)

  ESSENTIALHYDRATING

   

  Imate li suhu kosu, ona će podržavati sve teksture frizure, no takva kosa ima neposlušne vrhove pa moramo paziti da ih dobro zagladimo. Preporučila bih moja dva favorita iz linije za dugu kosu - La Biosthetique Essential hydrating fluid, hidratantni fluidni regenerator, to je nadohrana između pranja koja se ne ispire, te La Biosthetique Spliss repair, serum za zaglađivanje duljine i ispucanih vrhova - .

   

   5

   

  laque ultra

  Važno je kod ovakvih frizura imati lak za kosu koji je neće otežati, već joj dopustiti da "diše" i ostane bujna još satima...

   

  6

  3

  volume powder1 cr

   

  Ako morate spasiti frizuru, a niste stigli oprati kosu, preporuka je La Biosthetique Volume Powder koji daje volumen i lijepu teksturu kosi, a nakon toga i lijepa sjajna ukosnica, kako bi frizura dobila onaj glamurozni štih!

  accessorize 61172508182882 cr
  Foto: Accessorize, prshots

   

   

   

  FRIZURA: ETNO CHIC

  7

  U posljednje vrijeme popularni su i ukrasi koji omotavaju kosu i sjedaju tik iznad čela - Iva predlaže veliku pundžu na vrhu glave, izvanredno glamurozan stil, koji dopušta sve teksture kose, no prije svega treba natapirati vrhove. Iza se kosa dijeli na pola, da bi sve završilo visoko na tjemenu, plus, naravno, ukras po želji koji zaokružuje cijelu priču. To može biti i neka ogrlica ili narukvica koju uz pomoć malih ukosnica možete dobro pričvrstiti u kosu.

   

  STEP BY STEP

  8

  9

  10

  11

  12

  12a


  Volite til? Ovaj se materijal ove sezone smjestio i na ukosnice, popularne su kopče koje su napravljene u dizajnu volana. Ovakav će detalj idealno nadopuniti vašu kombinaciju male crne haljine i neobične, natapirane punđe!

  accessorize 61172715602833 cr

  Foto: Accessorize, prshots

   

   

   

  FRIZURA: KRUNA

  13
  Priprema kose za pletenicu poput krune - svježe oprana kosa izvrsno je podatna za ovakve frizure

  Nemoguće je, kad govorimo o svečanim frizurama, zaobići pletenice, jer njihova je prisutnost u trendovima već neko vrijeme neupitna. Od ljeta naovamo, one mijenjaju formu i stil, no i dalje uspijevaju zadržati svoju slavu koja ne jenjava… - Ispletite pletenicu oko glave, ili čak možete napraviti visoki rep pa od njega napraviti pletenicu koju ćete zamotati u punđu. Tako nešto možete nositi i danju, a za večer možete ubaciti i ukrase! Na fotografijama možete vidjeti kako je napraviti.

   

  14

   

  Pritom, ističe Iva, kad govorimo o obliku glave i lica, curama češće stoje pletenice koje ne sjedaju na čelu, već su smještene iznad čela. Dakle, izbjegavajte pletenice koje vam sjedaju na pola čela i tako vizualno režu lice. Prije ovakve frizure poželjno je oprati kosu, kako bi pletenica bila skladnija. Na kraju, kad je gotova, ako želite ležerniji stil, malo je uneredite na način da češljem djelomično izvučete par pramenova, kako bi pletenica dobila na volumenu. Pletenica se doslovno plete oko glave, uvlačeći pramen po pramen kose, tako da se penje sve do tjemena, u krug. 

   

  STEP BY STEP

  15

  16

  17

  18

  20

  22

  23

  24

  25

  I s pletenicom se možete poigrati...

  accessorize 6117232645101 cr

  ...predlažemo traku za kosu sa zlatnom mašnom...

  accessorize 61172369898520

  ...simatičan rajf s malim borićima ili...

  accessorize 611721583463838 cr

  ...elegantan ukras s perjem i kristalima. Izaberite svoj stil, otkrite novi glamur i njegujte svoju kosu! (Foto: Accessorize, prshots)

   

   

   

  ItGirl & Ar-Ar giveaway: H&M torba sa zakovicama +...
  New in :)

  Povezani postovi

  By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mail.itgirl.hr/