1 kamp

Ako briješ na robinzonski turizam, ipak malo moderniziran, plus prirodu, tišinu i mir, uživat ćeš u nedavno otvorenom Natura Camp Karliju. Smješten je u istarskoj općini Kaštelir Labinci, koja ima super vijest.

2 kamp3

Divota od prirode, daleko od plaža i mora - pravi odmor za one kojima je dosta gužve.

3 kamp44

Sve je novo, drvene kućice su postavljene među drveće, ima ih nekoliko, a tu su i šatori. Super je i za klince, imaju dio kao parkić, isto među drvećem.

4 venier

Posjetili smo i OPG Lucija Venier, možeš si raditi tjesteninu il kak oni vele paštu. I onda pojedeš, a ako ti se ne da, možeš naručiti gotovu - dobili su niz nagrada, obitelj je poznata po tome.

5 venier4

Ovak to zgleda, nutra je sve retro, a sve je uređeno starinski, autentično, baš kak treba.

6 coss3

Nakon toga smo probali Cossetto vina, inače ovu etiketu potpisuje Edo Murtić, to im je poklonio. Rekli su nam da je jednom bio kod njih i reko im je - super vam je vino, ali etiketa vam je katastrofa. I onda im je napravil novu etiketu koju i dalje imaju.

8 cossetto

Imaju lijepi podrum gdje se može fino degustirat, inače Cossetto je family biznis, čitava familija je u tome.

9 oli2

Nemojte zaobići Oliveri extra virgin olive oil, rade ulja raznih jačina od čak 50 sorti maslina.

10 oli332

Vlasnici su obišli svijet i pobrali sorte maslina od svuda, posadili tu u Istri i rade razne varijante ulja. Stvarno, kak bi se reklo - svjetski, a naše.

11 cas322

Bili smo i u Castellani, oni su doslovno otvorili prije tjedan dana. Možeš uživati u četiri pive i sjedit pored bazena, gledat unutra u kuhinju, koja je u staklu, kak ljudi pripremaju klopu.

12 cast3

Predivno mjesto i prefino craft pivo punog okusa, totalna preporuka. Za ljubitelje piva ovo je genijalno mjesto. Naravno, tu su i fora imena poput Bjonde i Školara, sve vezano za sami brend. A sve o tome ispričat će vam cool vlasnici, Tina Kovač i Gabriele De Faveri.

edi

U OPG Edi Brčić degustirali smo maslinovo u plavim čašicama. Prvo se pomiriši, a onda isproba, a tamno plava boja je da zamaskira nijansu, da ne mislimo unaprijed o okusu.

Da ga ne pretpostavimo. Prvo se uzme čaša među dlanove i okrećemo ih u suprotnim smjerovima, kao da trljamo. Time će maslinovo doći na optimalnu temperaturu za razvijanje okusa. A kad se uzme gutljaj, onda treba stisnuti zube i uvući zrak, time se maslinovo razlije po stražnjem djelu usne šupljine, stvarno drugačije, prepuno okusa.

13 bucin

Tu je i jedno eko bućino ulje - OPG Irvin Kocijančić. Buće su im u vrtu, sve je homey, onak ko da dođeš doma. Inače, volim to ulje u svemu i svačemu. Od riže i graha do ričeta.

14 zardin

Dan smo završili klopom u divnom restoranu Žardin, imaju sve tradicionalno i domaće. Ova gore torta je od limuna. Inače, divan prostor, imaju dvije velike terase i dosta zelenila pa je jako ugodno čak i kad su vrućine. Za sve to navedeno treba realno dva dana, ne samo da je super klopa i cuga, već i svi ti ambijenti, autentični, prirodni, a opet uređeni.

Baj, Duda