VICKO RACETIN & RALJE // kako je nastala SHARK BAG, torbica koja guta sve, od ključeva do šminke i mobitela

  'Ralje' su dramatičan film, čiji glavni motiv u modnom obliku dizajnera poprima pitomi izgled – autor Vicko Racetin potpisuje režiju nove animalne kreacije i predstavlja 'Shark bag'.

  vicko ralje7

  - "Shark bag" je mala torbica koja je nastala kao proizvod ekstezije diplomske kolekcije pod nazivom[grand]-PA. Ideja je došla dok sam radio na novim outfitima kako bi mogao složiti look book, no nastala je praznina u određenom looku. Ubrzo sam skužio da u styling nebi bilo loše imati novi modni dodatak kako bi se odjeća nadogradila i dovela na veći level. Tako je nastala torba "shark" koja je pojednostavljenog minimalnog izgelda nalik morskom psu te dalje prati temu mora i mjesta u kojem sam odrastao – rekao je autor.

  vicko ralje

  - Nisam htio raditi običnu torbu već sam imao ideju napraviti nešto gimično što bi pomalo odskakalo od kolekcije, koja je dosta blaga i smirena. Torba se ističe svojim produljenim perajama i glavom morskog psa gdje je smješten zatvarač kao otvor za torbu. Izrađena je od stopostotnog pamučnog platna s podstavom i metalnim drukerima za veću kvalitetu i izdržljivost – objasnio je.

  Torbica demonstrira lika strašne nemani, no u njegovom konceptu Shark bag je mala, ali opet gladna naših stvari, rado će pojesti sve, od mobitela i novčanika do sunčanih naočala i ključeva. Ima tamni outfit i lance te je baš doza neočekivanog, humornog, u ozbiljno razrađenoj kolekciji posvećenoj odrastanju i djedu.

   vicko ralje52

  vicko ralje 99

  vicko ralje83