Veličina fonta: +

  Avene Skin Story / Hydrance Optimale serum za suhu kožu

  Danas je na recenziju došao još jedan proizvod, koji se u borbi protiv suhe kože pokazao kao pravi saveznik. Riječ je o Avene Hydrance Optimale serumu kojeg koristim preko mjesec dana i koji je u samo nekoliko djelotvornih poteza riješio moje brige.

  hydrance-serum-avene-3

  Za početak vam želim reći kako ovaj serum dolazi u naizgled staklenoj ambalaži. Naime, ambalaža je napravljena od čvrste plastike koja izgleda izvrsno. Pumpica izbacuje taman dovoljnu količinu seruma za umjereno nanošenje na lice odjednom.

  hydrance-serum-avene-5

  Sviđa mi se što je bočica prozirna tako da vidim koliko mi je još proizvoda ostalo. Isto tako mi se sviđa i što se serum ne lijepi za unutarnje zidove bočice, tako da se ne isušuje. Osim što se ne isušuje, dobar je to i znak da bočici neće ništa ostati i da ću uspjeti potrošiti i zadnju kapljicu ovog seruma.

  hydrance-serum-avene-4

  Konzistencija ovog hidratantnog seruma je glatka i meka na dodir, a prilikom laganog masiranja se odmah upija u kožu. Serum ne ostavlja nikakav umjetni osjećaj na koži, niti ikakav film ili neugodni sloj.

  Primijetila sam kako su mi pore nakon stavljanja seruma nešto manje, moguće da je to i radi visokog udjela termalne vode. Također, koža mi je vidljivo svježa, a i manje je crvenih područja.

  Dodatni bonus koji sam prijetila je i kako šminka puno bolje sjeda na kožu nakon seruma, a kako se odmah upija u kožu, neće mi pokvariti šminku. Znate onaj grozni osjećaj kada stavite serum i kada se on počne trusiti na koži nakon što krenete nanositi nove slojeve, bilo šminke ili kreme? Kod ovog seruma se ništa od toga ne događa.

  Rutina koju sam si pripremila i koje se (za čudo!) vjerno držim je nešto drugačija za dnevne potrebe, noćnu hidrataciju i za dane kada mi je koža posebno osjetljiva i isušena.

  Jutarnja njega uključuje čišćenje lica, nakon čega nanosim serum te još jedan dodatni sloj Avene Rich Compensating cream, tako da mi lice uspije biti hidratizirano kroz cijeli dan. Naravno, s Avene termalnom vodom osvježavam lice kroz dan ako ima potrebe za time, ali što duže koristim ove kombinacije, sve manje imam i potrebu posezati za termalnom vodom. 

  hydrance-serum-avene-2

  Na dane kada mi je koža posebno isušena i kada se vide suhe ljuskice na licu, što radi moje nepažnje i manjka vode što radi jakih temperaturnih promjena kroz dan, kombinacija seruma i Hydrance Optimale Riche kreme je pravna injekcija osvježenja.

  hydrance-serum-avene-1

  Noćna rutina mi se trenutno sastoji samo od seruma i jako sam zadovoljna što ne moram nanositi dodatne proizvode na kožu. Ne opterećuje kožu, nije komedogen niti doprinosi stvaranju miteresa, a koža mi ujutro izgleda odmorno i sjajno.    

  Ukoliko ste isprobali nešto od ovih kremica, javite u komentarima. Do tada pratitte moju Avene priču #aveneskinchallenge ! 

  D life / fashion incubator @ OS, ikea božić, svašt...
  Favorite Hair Care products ~ L’oreal, L’Occitane,...

  Povezani postovi