Nova kolekcija brenda PETAR dizajnerice Lidija Skočibušić // lajtmotiv kolekcije su zaobljeni oblici i linije, krojevi su pod utjecajem mekoće tekstila

  Proljetna kolekcija Lidije Skočibušić, za njezin brend Petar, donosi kreativnost oblih linija koje poštuju fluidnost laganog tekstila. Osnovne odjevne forme otkrivaju tamno plave, bež, narančaste, bordo i ljubičaste tonove.

  petar4

  - U fokusu nove proljetno-ljetne kolekcije Petar, kao i u dosadašnjima, su bazične forme, boje te funkcionalnost odjevnog predmeta. 'Osluškivanje' tkanina, njihovih tekstura i podatnosti, te pronalaženje 'idealne' forme u vidu odjevnog predmeta. Lajtmotiv kolekcije su zaobljeni oblici i linije – istaknula je autorica.

  Ona poštuje tekstil te je njegova tekstura u prvom planu. Odjevni predmeti djeluju komotno i mekano, a tu i tamo pojavljuju se obli detalji koji likovno naglašavaju neki dio tijela te mu daju dinamiku.

  petar55

  - Kako u osnovnim krojevima haljina, nogavica hlača, konveksnih volumena na leđima topića i haljina, tako i u detaljima kao što su kragna, vratni izrez, prorez džepa, aplicirani su ili ukrojeni dijelovi odjevnog predmeta. Dodatna dinamika i bogatstvo kolorita postignuto je interpoliranjem elastičnih traka na minimalističke krojeve odjevnih predmeta. Osim što imaju funkcionalnu ulogu rastezljivosti iprilagodljivosti odjevnog predmeta, postignuta je svježa estetska dimenzija i asimetrija- priča Lidija.

  Na bazičan odjevni predmet koji u principu kreira volumen oko tijela, ubacuje razne tekstilne elemente drugačije gustoće. Time autorica kroju daje neku novu svježinu i moderan twist.

  Igra teksturama donosi ravne, ali i 'plohe' inspirirane pliseom i raznim nabiranjima, koja poštuju siluetu. Predlaže kombiniranje širokih hlača i raznih praktičnih hibrida jakne i sakoa.

  petar2

  - U ovoj koloristički bogatoj kolekciji od plave, ljubičaste, narančaste, cigla crvene, smeđe do bež i bijele, korištene su tkanine prirodnog podrijetla: pamuk, viskoza, svila, lan. Kolekcija je zaigrana i pomalo romantična, donosi 'mekše', oblije i ženstvenije forme od dosadašnjih. Komunicira artistički i individualistički pristup odijevanju, bez žrtvovanja udobnosti i funkcionalnosti, te je namijenjena onima koji dijele iste vrijednosti i estetiku – zaključuje dizajnerica.

  Facebook: @petarbylidijaskocibusic
  Instagram: https://instagram.com/petar_by_lidijaskocibusic/
  Fotografirala: Ivana Jagušić
  Model: Petra Milutin
  Cipele: Hogl Shoes

  petar1petar3petar5petar11petar12petar98petar323petar332petar336petar2244