FAMILY priča // šokice i šokci na cool točkastim torbama brenda MIKO

  Mama Mirela Šimunić i kćerka Matea imaju uspješnu modnu priču – nedavno su predstavile torbe MIKO, koje su u kratko vrijeme postale popularne među ljubiteljicama novih cool brendova! - Na torbama se nalazi medaljon s likom Šokice i Šokca, djelo pokojnog supruga i oca, slobodnog umjetnika, Miljena Šimunića – priča Mirela. - Kao autor motiva, Miljen Šimunić napravio je ciklus radova koji kroz portrete Šokica i Šokaca pričaju priču o Slavoniji, njezinoj tradiciji i ljudima koji u njoj žive. Nakon suprugove smrti ostavila sam njegov umjetnički opus u stanju mirovanja jer, mislila sam, vrijeme će najbolje pokazati njegovu namjenu... - .

   mikobags
  Fotografije i obrada - Stella Mešić i Luana Muškić

   

  Nakon 13 godina, zajedno s kćerkom Mateom Šimunić, ujedno akademskom kiparicom, odlučila je opet oživjeti ove slavonske motive. - Ideja je došla skroz spontano. Odjednom sam u glavi imala viziju torbi i znala sam kako će njegov rad i ideje biti na ramenima mnogih žena koje će ih ponosno nositi – prisjeća se Mirela. Sve torbe nastaju u srcu Slavonije, u Vinkovcima.

  - Sve naše torbe nastaju ručno od visokokvalitetnih materijala te prije finalnog šivanja prođu kroz ruke nekoliko vrijednih majstorica i majstora, a o vizualnom identitetu branda brine članica tima, uskoro akademska slikarica, Diana Mataković – veli Matea.

  MIKO torbe su spoj tradicije i suvremenosti te u toj kombinaciji predstavljaju i potencijalni turistički suvenir ovoga slavonskoga područja pogođenog velikim brojem iseljenog i osiromašenog stanovništva.

   

   mikobagsmikobagsmikobagsmikobags