DIANA SOKOLIĆ // REFLEKSIJE od pleksiglasa – izložba nakita u stalnom postavu MUO

  Izložba umjetnice Diane Sokolić REFLEKSIJE otvara se u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt u utorak, 18. rujna u 19 sati. Nagrađivani nakit i dodaci izrađeni od pleksiglasa bit će izloženi u Stalnom postavu Muzeja uz predmete iz višestoljetnog fundusa MUO.

  diana sokolic refleksije


  Akademska slikarica Diana Sokolić, rođena u Rijeci, diplomirala na slikarskom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, tijekom svoje bogate karijere, ostvarila se u slikarstvu, kiparstvu, fotografiji, produkt dizajnu, dok se u posljednje vrijeme bavi najviše svjetlosnim instalacijama.

  Uz svjetlosnu umjetnost, bavi se i dizajnom, keramikom, fotografijom i pedagoškim radom više od 25 godina. Na Amsterdam Light Festivalu 2015. godine njezina svjetlosna instalacija izabrana je kao jedan od finalista u konkurenciji od sedamdeset radova umjetnika iz cijelog svijeta.

  Priredila je 25 samostalnih izložbi i sudjelovala na više od 300 žiriranih skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Članica je HDLU-a od 1981., InSE-e (The International Society for Education Through Art) od 2009., ULUPUH-a od 2012., a HZSU-a od 1986.

  Originalnost i stručna tehnika izrade u stvaralaštvu Diane Sokolić potvrđeni su raznim bitnim svjetskim priznanjima poput nagrada na A’DESIGN AWARD COMPETITION u Comu, Italiji, London International Creative Competition, Moscow International Foto Awards, dok se njezina umjetnička fotografija nalazi u stalnom fundusu pariške Nacionalne i sveučilišne knjižnice (Bibliotheque National de France).

   diana sokolic refleksijediana sokolic refleksije