DANIJELA ŠTAMBUK // povratak na scenu s novom kolekcijom od PRIRODNE KOŽE, MERINO VUNE I FILCA

  Javila mi se Danijela Štambuk, ima novosti, vraća se u modni biznis – evo što je pripremila za svoje fanove. Od preslatkih torbi do vesti, donosi nam svijet simpa dizajna za velike i male.

  Khloe 01

  Štambuk design postoji još već 15 godina, ali zbog duge pauze u zadnjih nekoliko godina možda su neki zaboravili na njega. Glavni akter Štambuk designa su bile i ostale kožne torbe, makar često me ponese kreativnost i prema odjevnim predmetima, modnim dodacima ili uporabnim predmetima od filca.

  Kako je ove godine vuna iz mene izvukla veliku inspiraciju tako su nastali i ovi filc proizvodi; Dječji ruksaci mijau i raketa su ručno oslikani i izrađeni od 100% vunenog filca sa dodacima kože.

  danijela stambuk1

  Mijaauu ruksak dolazi u dvije dimenzije, za manje klinceze 32x29x8cm, a za veće klinceze 39x33x10cm. Raketa ruksak dolazi u jednoj dimenziji 36x30x10cm.

  danijela stambuk2

  Najveću inspiraciju mi daju prirodni materijali; tako da torbe izrađujem od 100% prirodne kože, a ostali materijali koje kombiniram s kožom ili koristim za sve ostale proizvode su vuneni filc, vunena pletenina, pamuk, svila, a jedna kolekcija je čak izrađena od pravog drveta u kombinaciji s kožom.

  Svi modeli torbi su unikati, izrađeni su u svega nekoliko primjeraka, svaki u drugoj koži i boji, a dosta ih se izrađujem po narudžbi, moguć je dogovor oko izbora kože, ali se isključivo rade po mojim modelima.

  Khloe 02

  Uvijek ostajem vjerna jednostavnosti i čistoći oblika, bilo da se radi o odjeći ili modnim dodacima, detalji su uvijek pomno birani, ali su ipak svedeni na minimalizam i čistu funkcionalnost. Više pažnje posvećujem samom obliku, koji često dolazi i do skulpturalnosti.

  U ovogodišnjoj zimskoj „Short Cuts„ kolekciji možete naći zanimljivi kožni ceker-torbu iz ljetne kolekcije koji sam ponovila samo u zagasitijim bojama i dolazi u kombinaciji s vunenim filcom, a ne pamukom kao u ljetnoj kolekciji. Khloe kožni ceker je bočno ritmički razrezan i spajan nitancima, a unutra njega dolazi torba/vrećica od tankog vunenog filca koja je odvojiva od torbe, te ju ljeti možete zamijeniti sa pamučnom torbom/vrećicom, a zatvara se zatezanjem pamučne trake tako da vaše stvari ostaju na sigurnom.

  Taþa 02

  Drugi model torbe je Taša Bag dolazi u mekanim kožama, jer se remen bočno veže u čvor za metalne držače.

  Kako je općenito volim raditi unikate ili dodavati nekakve posebnosti, tako je na ovoj torbi posebnost upravo taj metalni držač koji je nastao 80tih godina prošlog stoljeća u Italiji. Imate mogućnost na Taša modelu nositi antikni komadić Talijanske povijesti.

  Lois vesta 02

  U ovoj kolekciji sam odlučila izraditi nekoliko modela unikatnih vesti i tako su nastala tri modela od merino vune koji dolaze u kombinaciji sa više vuna, pamukom i svilom. Jedan od modela je nastao recikliranjem mojih prošlogodišnjih modela te uz pomoć, rađenog po narudžbi, rendera od merino vune je dobio novi osvježeni izgled i namjenu.

  Reciklaža i smanjivanje tekstilnog otpada je nešto što me sve više zaokuplja i u svakoj kolekciji pokušavamo napraviti korak naprijed.

  danijela s4

  100% vuneni filc ukrasi za bor/ podlošci za čaše. S obzirom dali će te staviti ili skinuti satensku trakicu dobivate namjenu koja vam više odgovara.

  Dolazi u četiri oblika trešnja, jabuka, malina i lubenica i upakirana su u šarmantne vrećice od vunenog filca ili pamuka...koje vam mogu jos dugo služiti i u neke druge svrhe. Wish you a juicy x-mas!

  danijela s6

  Ovo ljeto sam napravila svoj veliki povratak sa …come touch the Sun… kolekcijom, i dalje su u prvom planu torbe sa prepoznatljivim pročišćenim i bezvremenskim dizajnom. Ljetna kolekcija je bila odraz prave ljetne romantike i profinjenosti, makar se radilo samo o odlasku na plažu… I dalje sam ostala vjerna prirodnim materijalima; koži i u ovoj kolekciji kombinacija s pamukom/žuticom, što se pokazalo jako dobrim, jer kompaktnoj koži daje dozu nježnosti i prozračnosti. Kolekcija je bila sačinjena od dva modela torbi od kože, platnene torbe za plažu i ručnika za plažu.

  danijela s432danijela s54danijela s 6556