Username *
Password *
Remember Me

Christian Dior Museum u Granvilleu, u Francuskoj, jučer je otvorio vrata izložbe koja na najljepši mogući način otkriva izuzetnu stylish vezu između Grace Kelly, a kasnije princeze od Monaka i brenda.

dior grace monaco cr

Grace of Monaco: Princess in Dior predstavlja čak 85 haljina koje je Grace odjenula na razna otvorenja, događanja, izlete… Pri posjetu modnoj arhivi u palači u Monaku, modna povjesničarka i kustosica Florence Müller otkrila je da trećina odjeće pripada – Dioru. U to vrijeme na čelu kuće bio je Marc Bohan, koji je ujedno bio osobni prijatelj Grace i royal obitelji.

Bohan je savršeno razumio njezinu ulogu. Morala je biti stylish, ali istovremeno poštivati etiketu i protokol – ispričala je kustosica za WWD. – Prije Grace, koja je došla iz svijeta filma, royalsi nisu bili naviknuti na toliko medijske pažnje. Držali su se više po strani, nisu bili slavne osobe poput Grace, koja je svojom udajom za Princa Rainiera III od Monaka promijenila tradiciju - .

Među izlošcima nalaze se i kreacija koju je odjenula na zaručnički bal 1956. godine, zatim haljina za službenu fotografiju ulaska u royal obitelj, ali i pisma koje je izmjenjivala s dizajnerom Marcom Bohanom. Osim toga, tu su i dnevne stvari, poput odijela od tvida, sakoi, suknje… I, naravno, nezaobilazna vjenčanica.

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location