XMAS PARTY // Nicolaï Parfumeur – Createur & TOP Parfumerije istražili prefini koncept povezanosti HRANE I MIRISA

  Nedavno sam bila na božićnom ručku Parfumerija Top, Boruta Mihalića, u predivnom restoranu Theatrium by Filho. Gost ručka je bio Damien Flynn, brand ambasador za Nicolaï Parfumeur - Createur.

  borut535

  Uživali smo u konceptu koji donosi hranu inspiriranu esencijama parfema, koji se nalaze u Nicolaï mirisima – Poudre de Musc Intense, Patchouli Intense, Baikal Leather Intense, New York Intense i Fig tea.

  borut

  Sve nešto intense – da, mirisi su impresivni, snažni, iako nisu jako nametljivi, primjerice u Poudre de Musc Intense taj musc je snažan, no opet vrlo je romantičan, ima karakter, tu prepoznatljivu ženstvenost. Svi su posebni na svoj način, u Baikal Leather Intense ta je nota kože vrlo moćna, profinjena. Naravno, treba ih probati na koži, niche mirisi na svakom od nas razvijaju se različito. Patchouli Intense je, s druge strane, vrlo karakteran pačuli, pa ako netko voli tu specifičnu notu, to je to. Jedino Fig tea nije Intense, on je nježan, donosi nam nježnu slatkastu smokvu.

  borut545

  Dakle, svaki je miris imao neku food kreaciju pa su se tako 'sljubili':

  1 Bon Bon od hibiskusa i naranče & miris Poudre de Musc Intense
  (hibiskus, gorka naranča, bijela čokolada, heljda)

  poudre de musc 800x900 1

  2 Salatica od žumanjka i gljiva & Patchouli Intense
  (poširani žumanjak, gljive, maslac od gljiva, salatica)

  patchouli intense eau de parfum nicolai paris perfume lounge 4

  3 Fish Wellington & Baikal Leather Intense
  (file ribe začinjen narančom i yuzuom, šafran, radič u tempuri)

  baikal leather intense 800x900 1

  4 Crème brûlée od buče & New York Intense
  (crème brûlée od buče i limunove kroice, sladoled od vanilije i papra)

  nicolai nicolai new york intense eau de parfum

  5 Tart od čokolade & Fig Tea
  (tart od čokolade, lavanda, naranča, slani karamel)

  fig tea 2021 800x900 1

  Ovaj način prezentacije parfema izuzetno je kreativan, donosi nam užitke mirisa i okusa te dolazi do rasprave, zanimljivog razgovora, svatko od nas ima neke specifične emocije, uspomene na određene note. Naravno, probali smo i neke čiste esencije, koje se uvelike razlikuju kad ih osjetimo u samom parfemu. Bitno je doziranje, ali i sami koncept mirisa, što je kod ovog brenda dovedeno do savršenstva.

  Atmosfera je bila ležerna, njami, mirisna i vrlo zabavna, kako to već kod Boruta ide. Svi više-manje znamo i Damiena Flynna, koji je već bio u Zagrebu na našim druženjima. Inače, Nicolai mirisi su vrlo snažni, svaki ima svoj specifičan potpis. Istraživanje esencija i nota iz mirisa koji se nalaze i u hrani koncept je koji podiže doživljaj samog parfema na viši nivo. 

  Vlasnica brenda je Patricia de Nicolaï, jedna od najutjecajnijih ikona francuske parfemske scene. Inače, stiže iz obitelji Guerlain – sve je jasno, odrasla je među bočicama parfema i luksuzne kozmetike.

  borut5