XENIA DESIGN [act I - SPRING 24] kampanja i SS24 kolekcija // modna priča u pokretu, drapirana dinamika i osjećaj vitalnosti

  Zelena je baš neki vitalni moment u novoj kolekciji XD, koja je neki dan imala predstavljanje u zagrebačkom Mutimir showroomu. Tu je i nova kampanja, poveznica s kolekcijom, na kojoj se vidi jedna od ideja odjeće koju dizajnerica Ksenija Vrbanić njeguje.

  XD SS24 4

  A to je kretanje, dinamika, akcija svakog pojedinog komada odjeće - Karla Zelić @superbabekillah se kreće u odjeći, njezine poze evociraju plesnu estetiku. Crna i bijela čine poseban sklad i vizualnu dramu.

  XD SS24 5

  - Vibrantna plava, limeta i ružičasta boja naglašavaju osjećaj vitalnosti, izmjenjujući se s bezvremenskom crnom-bijelom paletom. Geometrijske linije u printovima izmjenjuju se od tankih do apstraktnih i gesturalnih poteza. Tekstura materijala naglašena je kombiniranjem mrežastih i prozirnih s mat i neprozirnim pamučnim komadima - javlja brend.

  XD SS24 13

  Kreativnost dizajnerice poznate po avangardi otkrivaju i asimetrični sakoi, baloneri i jakne sa specifičnim detaljima. Jedan od ključnih elemenata, patentni zatvarač, služi Kseniji kao ukras. Ona istražuje granice funkcionalnosti i estetike - kod nje se susreću elementi koji spajaju tekstil, ali ga ujedno čine atraktivnim, avangardnim i eksperimentalnim. To se i vidi pri svakom pokretu, gdje Karla postavlja ponegdje nemoguće poze, a odjeća i dalje funkcionira.

  XD SS24 2

  - Umijeće izrade odjeće i inovativnost isprepliću se u novoj kolekciji, suvremeni dizajn obogaćen je luksuznim materijalima. Elementi večernje odjeće implementirani s u dnevne komade kako bi nastali novi oblici i kvalitete iz obično oprečnih kategorija odjeće. Kroz inovativnu i nekonvencionalnu konstrukciju odjeće, u kombinaciji s ekskluzivnim materijalima i jedinstvenim stilom XD prenosi klasično odijevanje u novu dimenziju, u XD dimenziju - javlja brend čiji inovativan dizajn postoji već 37 godina.

  XD SS24 3

  Credits XENIA DESIGN [act I - SPRING 24] kampanja:
  fotografije: Matej Jurčević @matej.jurc
  make up i kosa: Iva Rukavina @ivaarukavina
  model: Karla Zelić @superbabekillah

  Istražite XENIA DESIGN SS24 kolekciju dostupnu u XD prodajnim mjestima u Čakovcu, Zagrebu, Dubrovniku, Opatiji i online na xd-store.com.

  XD SS24 12XD SS24 14XD SS24 15XD SS24 16XD SS24 17XD SS24 18XD SS24 19XD SS24 20