SCHOOL_info // kako izabrati idealnu ŠKOLSKU TORBU?

  Megastore Hoću knjigu u subotu je predstavio nove modele školskih torbi, a za savjete su bile zadužene magistrica kineziologije Ana Kuhanec Brašnović i Sanja Srdić Jungić, voditeljica marketinga i komunikacija megastorea.

   hocu knjigu revija skolske torbe6

  - Svaka školska torba ima svoje prednosti, ali najbolja vodilja kod odabira školske torbe je da ona bude što lakša, da se nosi na oba ramena, da je u što višem položaju na leđima djeteta (da ne visi nisko na leđima) i što bliže leđima. Što se tiče torbi na kotačiće, one su dobar izbor za djecu slabije konstitucije, nižeg rasta i kilaže kojima nošenje teške torbe stvara preveliki pritisak na kralježnicu i njene strukture. Po nekim istraživanjima, torba smije težiti 10-15 posto od djetetove težine, iako ja mislim da je i to previše. Neki naši liječnici kažu 5-10 posto - izjavila je Ana Kuhanec Brašnović.+

  hocu knjigu revija skolske torbe6

  - Torbe se, u principu, tradicionalno biraju prema spolu. Najčešći kupac školskih torbi su mame, a njihov odabir ovisi o preferencijama djeteta u kombinaciji s racionalnim kriterijima. Ako majka kupuje torbu za dječaka, uglavnom bira sportske motive i na odabir ima puno različitih varijanti i funkcija. Djevojčice, s druge strane, imaju veći izbor motiva. Kada govorimo o specijaliziranim proizvođačima školskih torbi, odnos cijene i kvalitete je iznimno direktan. Dakle, veća cijena zaista znači i bolju kvalitetu. Zato je naša preporuka da se kupuju torbe upravo tih proizvođača. Kao suprotnost tome, imamo torbe koje se koncentriraju na izgled, ali ne nužno i kvalitetu. Svakako, prilikom odabira tražite savjet prodavača ako se ne radi o poznatom i prepoznatljivom brendu - ispričala je Sanja Srdić Jungić.

  hocu knjigu revija skolske torbe6

  Kao kineziolog, magistrica Kuhanec Brašnović svakako je htjela napomenuti da roditelji ne smiju zaboraviti kako je svaka tjelesna aktivnost dobra jer u RH aktivno vježba tek 3-5 posto populacije: - Roditelji danas sve više potiču djecu na tjelesnu aktivnost, iako sami nisu aktivni, a ne zaboravite da djeca uče na primjeru roditelja. Bazični sportovi poput plivanja, atletike ili gimnastike uvijek su u prednosti jer najbolje razvijaju funkcionalne i motoričke sposobnosti. Nastojat ću da se moje dijete bavi sportom i da sport bude dio njenog života kao što je i dio suprugovog i mog te ću tako, sigurna sam, ublažiti strah od deformacija njene posture školskom torbom - .

   hocu knjigu revija skolske torbe6hocu knjigu revija skolske torbe6hocu knjigu revija skolske torbe6

  hocu knjigu revija skolske torbe6