PAINTING THE ETHERIAL // Nika Vrbica SALICULA promišlja odjevni predmet kao slikarsko platno

  Koje su zajedničke postavke likovnosti i odijevanja, pita se Nika Vrbica, likovna umjetnica, slikarica i modna dizajnerica te svoje istraživanje na tu temu u obliku kolekcije predstavlja pod nazivom 'Painting the Etherial'. Nosimo li umjetnost - slikarstvo je element koji možemo odjenuti svaki dan.

  ZFGX8831

  Novi komadi predstavljaju ujedno njezin rad na temu upcyclinga, kojeg često koristi.

  - Eklektični spoj vizualnih umjetnosti i promišljanje o održivosti moje su polazne točke, pa tako i u najnovijoj kolekciji koja objedinjuje moje dvije najveće strasti - modu i slikarstvo – tumači autorica.

  Slikarsko platno postale su second-hand majice, no tu su i neke nove kreacije raznih duljina i motiva.

  ZFGX8903

  Svaka je kreacija dovršena kistom, kako bi autorica dala vlastiti potpis te pokazala idejni hibrid slikarstva i nosivih formi. Moda i likovni izričaj nalaze u zajedničkoj sferi te lijepo surađuju.

  Fina modna sinergija očituje se na kreacijama koje lagano grle tijelo, ali i odijelu naglašenom snažnim efektima zlatnog sjaja. Majice i basic hlače tumače nježne tonove za ljetne stilske efekte.

  ZFGX8903

  Likovnost kod Vrbice često dolazi do izražaja, njezin je modni eksperiment uvijek izazovan i ekspresivan.

  Etherial u riječi kolekcije lijepo opisuje dizajn - on je lagan, eteričan, delikatan, ima neki anđeoski vibe.

   Predivne fotografije potpisuje Zvonimir Ferina, kreativno vodstvo je Nika Vrbica. Modeli: Nika Vrbica, Ana Flavia, Roberto Bregović, make-up: Maja Gligorić, nakit: Dalia

  ZFGX7709xZFGX7954ZFGX8114ZFGX8418ZFGX8699ZFGX9006ZFGX9074ZFGX9137ZFGX9240ZFGX9303