NADREALIZAM u formuli MIRISA // OPUS XV - KING BLUE novi član u Amouage's Library Collection

  Od svog osnutka 2010. godine, Amouage's Library Collection predstavlja neke od najhrabrijih kompozicija omanske High Parfumery kuće Amouage.

  - Kroz sve mirise provlači se koncept znanja, bilo da se radi o oblicima koje poprima u sve više virtualnom svijetu (kao u slučaju Opusa V – Woods Symphony), njegovom potencijalu zavođenja (Opus VII – Reckless Leather) ili njegova sposobnost da donese moć onima kojima je nedostajala (Opus XIV – Royal Tobacco) - objavio je Amouage.

  Za najnoviji dodatak kolekciji, Renaud Salmon, glavni kreativni direktor Amouagea, bio je inspiriran svojim istraživanjem Salon De Mayo, skupa utjecajnih umjetnika koji se održao u Havani 1967.

  Amouage Library KV 2023 A4 KingBlue Landscape 1

  Izlažući djela Magrittea i Picassa, između ostalih, događaj je srušio barijere i predstavio znanje i praksu visoke umjetnosti širokoj publici.

  Salmona je posebno zadivila nadrealistička umjetnost predstavljena tom prilikom, a naročito inzistiranje nadrealističkog pokreta na osujećivanju i potkopavanju očekivanja.

  - Otišao sam kod parfumera, Alexisa Grugeona i Hamida Merati-Kashanija, s idejom da stvorim miris koji bi djelovao kao djelo nadrealističke umjetnosti. Zamolio sam ih da komponiraju miris s početkom koji ne bi otkrio ništa o svom kraju – miris koji bi se razvio kao potpuno iznenađenje – ali bi se također osjećao potpuno ispravnim i ispravnim da dolazi iz parfemske kuće koja je toliko ponosna na svoje omansko nasljeđe - .

  Parfumeri su mu predstavili oud: jedan od najautentičnijih bliskoistočnih stilova mirisa. Ali ovo je oud drugačiji od svih koje je Amouage predstavio do sada. Naglašeno je animalni, a kada se poveže s pačulijem, tamjanom i sandalovinom, donosi veliku strast. U isto vrijeme, odiše sofisticiranošću, a rubovi su oblikovani finoćom koja oduzima dah. Što je još važnije, to je oud koji uopće ne počinje kao oud, jer prije njega se ističe citrusno voće.

  Amouage Library KV 2023 A4 Family Landscape B1

  Igrajući se s idejom 'plavih' mirisa - parfema izrazito konvencionalnih osobnosti - Opus XV otvara svijetla mandarina. Ružičasti papar daje sjaj koji plijeni pažnju, dok crni ribiz naglašava njegovu oštrinu. Ali ubrzo počinje svirati drugačija melodija. Senzualni tonovi jantara povezuju se s mandarinom. Hrastovo drvo uvodi drvenastost. I ubrzo, ulazi oud, donosi novu čaroliju.

  Spajajući jedinstvenost nadrealizma koja mijenja percepciju i etos otvorenog duha Salon De Mayo, Opus XV – King Blue je parfem prepun iznenađenja.

  Amouage Library KV 2023 A4 KingBlue Portrait 2

  Kako bi uhvatili koncepte i emocije koje je Salmon želio prenijeti u Opusu XV, parfUmeri su odlučili upotrijebiti iznimnu kvalitetu ulja ouda. Proizveo ga je Ajmal, jedan od najuglednijih dobavljača parfemskih materijala na svijetu.

  Ovaj poseban stupanj ulja poznat je pod imenom Oud Silver. Grugeon i Merati-Kashani odlučili su da će kontrasti ovog sastojka između životinjskog autoriteta i uglađene elegancije igrati ključnu ulogu u formiranju osebujne osobnosti King Bluea.

  Opus XV – King Blue predstavljen je u Amouageovoj kultnoj khanjar bočici, u elegantno zavodljivoj nijansi tartufa. Pakiranje sadrži prikladno subverzivno, plavo obojeno umjetničko djelo Louise Mertens. Vizualna kampanja – pod vodstvom Alexandre Reghioua – koristi skulpture Juliette Zakowetz za stvaranje organskog krajolika u kojem boce Opusa ističu svoj vlastiti upečatljivi identitet. Mertensova umjetnička djela neprimjetno su utkana u fotografije Valentina Abada.

  Amouage Opus XV – King Blue

  • Početak vibrantne mandarine neočekivano vodi do odvažne, životinjske i bez napora sofisticirane baze ouda.
   Parfimeri: Alexis Grugeon i Hamid Merati-Kashani
   Mirisna obitelj: voćno jantarno drvenasto
   Odležavanje: 10 tjedana (5 tjedana sazrijevanja + 5 tjedana maceracije)
   Koncentracija: Eau de Parfum koji sadrži 35% čistih parfemskih ulja
   Gornje note: mandarina, crna ribizla, ružičasti biber
   Note srca: tamjan, jantar
   Donje note: sandalovina, hrastovina, pačuli, oud srebro, koža

  Preporučena maloprodajna cijena

  100 ml EDP sprej Opus XV – King Blue: 170 OMR / 1.925 AED / 455 EUR / 500 USD / 395 GBP

  #Amouage #LibraryCollection #KingBlue

   Amouage Library KV 2023 A4 Family Portrait 1