MARC-ANTOINE BARROIS GANYMEDE EXTRAIT // novi miris, novi imaginarni svemir

  - Jupiterov golemi satelit nije samo inspirirao ime našeg parfema, već je i poznat biti pun kratera te ima podzemni ocean veći od svih oceana na zemlji zajedno. Kreatori parfema, Marc-Antoine Barrois i Quentin Bisch, zamislili su ga kao atmosferu prepunu aroma mandarine, tamjana, smirne. To je planet prekriven toplim baršunastim dinama na kojem se začinski i prevladava karamelizirani vječni cvijet. Vatreno srce ovog mirisa podsjeća nas da su bogovi Ganimedu dali vječni život kako njegova ljepota nikada ne bi izblijedila - objavio je brend.

  Jupiterov mjesec Ganimed je najveći mjesec u našem Sunčevom sustavu, veći od planeta Merkura i patuljastog planeta Plutona. NASA-in svemirski teleskop Hubble pronašao je i dokaze o podzemnom oceanu slane vode na Ganimedu. Smatra se da ocean ima više vode nego sva voda na Zemljinoj površini.

  02 MARC ANTOINE BARROIS GANYMEDE EXTRAIT Post Instagram 1080x1350 2

  Ganymede EXTRAIT otkriva zavodljivost velikih klasika. OLFAKTIVNA ŠETNJA - šum valova, sunce grije pikantni, gotovo sirupasti miris žutih cvjetova. Vjetar diže pijesak u tople, kožaste, opojne nalete - tamjan, smirna? Zrnca pijeska se kovitlaju, stijena se plavi, akigalawood i mandarina donose minerale i svježinu.

  Akigalawood, relativno novi sastojak u svijetu parfumerije, je cool kombinacija drvenastih i paprenih nota. Kreiran u kući Givaudan, akigalawood se dobiva iz eteričnog ulja pačulija.

  Note: vječni cvijet, tamjan, smirna, safralein, akigalavo drvo, mandarina.

  U kompaniji Marc-Antoine Barrois uvjereni smo da luksuz sutrašnjice znači trajnost i bezvremenost. Zbog toga se sve naše kutije mogu ponovno koristiti i reciklirati, a naše boce ponovno puniti. Naši su parfemi formulirani bez endokrinih disruptora niti kontroverznih tvari, a naši partneri 100% se nalaze u Francuskoj - javlja brend.

  Marc-Antoine Barrois je francuski modni dizajner iz obitelji proizvođača tekstila na sjeveru Francuske. Svoj prvi butik otvorio je 2013. na adresi 6, rue de Budapest u Parizu i nudi kolekcije nakita i dodataka uz svoju haute couture odjeću po mjeri.

  MARC ANTOINE BARROIS GANYMEDE EXTRAIT Post Instagram 1 1080x1350 1

  Marc-Antoine Barrois otkrio je svoju strast prema parfumerije nakon susreta s genijalnim parfumerom Quentinom Bischom.

  2016. lansira svoj prvi parfem, B683. Tri godine kasnije je predstavio Ganymede, koji će zapečatiti sudbinu brenda. Miris nailazi na veliki uspjeh u svijetu i više puta je nagrađivan u industriji parfema, ubrzo nakon lansiranja. Encelade je predstavljen 2022. godine te je nastavak ove imaginarne olfaktivne avanture.

  Ganymede je 2020. godine dobio nagradu «Extraordinary Perfume» od Fragrance Foundation U.K., nagradu «Najbolji jedinstveni miris» na FIFI Russian Fragrance Award kao i «Najbolji parfem iz nezavisnog nišnog brenda» koju dodjeljuje žiri stručnjaka Fragrance Foundation France.

  Dostupno u Parfumerije Lana.