KLISAB // sentimentalno srce u suradnji s patchworkom

  Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić kao da su pustili nešto od sentimenta u kreacije, motiv srca od perli neočekivano krasi njihove kreacije. Kolekcija 'Nikad nećemo imati Pariz' sjetno podsjeća na ljubav i emotivnu stranu njihove inovativne osobnosti.

  KlisabRevija web 6

  Intima u smislu emocija često ulazi u rad modnih dizajnera, ipak je to na neki način ogledalo njihove osobnosti, a i izričaj se razvija i mijenja s vremenom.

  KlisabRevija web 37

  Jučer su Klisabovci predstavili novu kolekciju za nju i njega u HALI. Njihova je prepoznatljiva baza patchworka nadograđena perlama, a negdje i volanima, što donosi mekši pristup izradi kolekcije.

  KlisabRevija web 12

  Njihova je ženstvenost vrlo konstruirana, doslovna, lijepo sjeda na kompaktne forme po kojima su poznati. Linija je uniformirana, predivno izgleda u ženskom, ali i muškom izdanju.

  KlisabRevija web 30

  Zvijezde kolekcije zapravo su ti njihovi izvrsni sakoi i kaputi, ručno rađene patchwork i teksture sličnih intervencija.

  KlisabRevija web 17

  Klasika je ovdje pomalo pomaknuta, dizajneri se igraju teksturom te je ukrašavaju ručno.

  KlisabRevija web 10

  Tu je i pletena vesta zanimljive strukture, svako malo neka nit izlazi i traži svoj put. A srca su posvuda - i ona i on ih nose s ponosom. Pojavljuje se čak i čipka - ovaj nekada za Klisab gotovo nezamisliv element sada čini zanimljivu likovnu igru talentiranog dvojca. Koji se ne boji ići naprijed, hrabro pronalazi vlastiti potpis u raznim tekstilnim medijima.

  KlisabRevija web 7

  Kuže se u kroj, majstori su, fora su im sakoi koji kao da demontriraju način izrade - djeluju nedovršeno, voljet će ih brojne artističke duše.

   KlisabRevija web 15

  Kolekcija je napravljena upcyclingom i reciklažom restlova, što Klisabu daje otvorene ruke za razne kreativne igre.

  - Kolekcija donosi sve komade koje žena treba u osobnoj garderobi. Naglasak je stavljen na odijela koja su ove sezone u donjem dijelu siluete opuštenog kroja, s hlačama spuštenog struka i širokih nogavica. Čipka je dekonstruirana tako da je rezana na trakice i aplicirana u referenci na pariške prugaste majice, a ističe se košulja sačinjena od kidane čipke kojoj je prethodno oduzeta ljupkost tretiranjem na visokoj temperaturi. Uz kompletnu garderobu, kolekcija predstavlja nakit izrađen u suradnji s brendom mammii. 11 muških total lookova, među kojima također prevladavaju odijela, u novoj sezoni su nešto uže siluete. Naglasak je stavljen na različitim tehnikama prilikom izrade sakoa, a među njima su tie dye, patchwork restlova materijala od proizvodnje i upcycling kroz spajanje u jedan model četiri postojećih sakoa - objavio je brend.

  foto revije: Aleksandar Selak

  Autorski tim projekta:
  Dizajner kolekcije, kreativno vodstvo - Tomislav Kliškinić
  Dizajner kolekcije, kreativno vodstvo - Marko Šabarić
  Voditelj projekta, kreativno vodstvo - Nikola Beban
  Producentica, inspicijentica - Petra Prša
  Glavni stilist kose - Ante Pažanin
  Izvedba stiliziranja kose - Keune Akademija
  Dizajn šminke - Saša Joković za Estée Lauder
  Stilistica - Ana Nikačević
  Dizajnerica nakita - Maja Miletić
  Asistent stilistice - Filip Paljak
  Asistentice dizajnera - Ida Katja Kalabić i Ivana Vukušić
  Dizajner zvuka - Miroslav Piškulić
  Grafička oblikovanja - Hana Matić
  Asistentica u grafičkim oblikovanjima - Jelka Bogdanić
  Modeli - Talia model / IM Studio Model Agency / N Model Managment / Faith Model Managment

   KlisabRevija web 2KlisabRevija web 3KlisabRevija web 4KlisabRevija web 5KlisabRevija web 8KlisabRevija web 9KlisabRevija web 11KlisabRevija web 13KlisabRevija web 16KlisabRevija web 14KlisabRevija web 18KlisabRevija web 19KlisabRevija web 20KlisabRevija web 21KlisabRevija web 22KlisabRevija web 23KlisabRevija web 24KlisabRevija web 25KlisabRevija web 26KlisabRevija web 27KlisabRevija web 28KlisabRevija web 29KlisabRevija web 31KlisabRevija web 32KlisabRevija web 33KlisabRevija web 34KlisabRevija web 35