KLISAB & A. AVANGARD / plisirane dame i vojnici

  Dečki koji army stilu brišu strogoću i damice u plisiranom denim minimalizmu šetale su sinoć velebnom Fashion.hr pistom na Zagrebačkom velesajmu. Anthony Avangard donosi inspiraciju američkim vojnikom Desmondom Dossom, dok Klisab ide naprijed i u svom jednostavnom stilskom svijetu igra se detaljima poput složenih plisea te traper art kolaža. 

  anthony 


  Klisab donosi kolekciju Resilience: - u fokusu je sama žena, njezine stilske potrebe, tu su stav i samopouzdanje koje dobiva noseći Klisab, kao i otpor neuhvatljivom tempu mode. Više no ikad, poseban naglasak stavljen je na funkcionalnost i nosivost svakog pojedinačnog komada, poput dugih košulja koje će jednako dobro funkcionirati ispod dva sloja odjeće ili solo, kao haljine. Osim same kolekcije odjeće, posebna pozornost posvećena je i liniji torbi koje su ove sezone sve kožne i ručno rađene kako bi se osigurala potpuna funkcionalnost i izdržljivost – izjavili su dizajneri.

   

  anthony

  Jeans uzorak smo radili patchwork tehnikom spajanja različitih komada i uzoraka trapera. Koristili smo postojeće traperice i jakne s kojih smo parali džepove i rubove kako bismo dobili različite uzorke - Klisab.

   anthony


  Arhitektonski pristup autora Marka Šabarića i Tomislava Kliškinića podrazumijeva stroge linije na mekanim teksturama, dinamiku, pokret i oštre rezove dužine. Plise je fluidan na slojevitoj suknji, dok je voluminozan kaput u modrim tonovima patchwork art trapera. Pedantnom izradom kreiran je novi uzorak koji imitira mikro color-blocking. I tako opisuje kratku jaknicu, sako, aktivira monotonu plohu šosa. Prekrasna kolekcija dvojca koji odlično secira minimalizam i udobnost.


  anthony
   

  anthony

   

   

   anthony

  Anthony Avangard – inspiriran sam američkim vojnikom Desmondom Dossom koji zbog priziva savjesti nije htio uzeti pušku u ruke i aktualnom temom vraćanja vojnog roka u Hrvatsku - .


  Dizajner još jednom otkriva svoj specifičan humor, rekreira army stil detaljima koji podsjećaju na vezanje korzeta. Daje im dozu romantike i mekoće, ujedno kombinira mekani neopren i trenirku sa snažnim military motivom. Hit su mu torbe - ruksaci srednje veličine s džepovima u nježnim i sjajnim tonovima. Zelene su razne - od maslinaste do efektne, gotovo tirkizne. Da, sve ima svoju pozitivnu stranu, ovisno kako na to gledate, kolekcijama poručuje Antun Aščić.

   

   anthonyanthonyanthonyanthonyanthony

   

  anthonyanthonyanthonyanthonyanthonyanthonyanthonyanthony