IZABELA KEČAN // mini drop brendirana kolekcija

  'The Basics II' je kolekcija osmišljena kao nastavak na priču koja je započela 2021. kada je brend po prvi puta izbacio mini kolekciju majica, također minimalističkog dizajna. Jednostavnost u formi i poticanje na održivi dizajn nosiv godinama premise su autorice Isabele Kečan.

  Riječ je o dva predmeta s logotipom.

  izabela kecan4

  - Toliko dugo me klijentice ispituju za majice s potpisom brenda, a još me duže nagovaraju da ponovim jelokupnu kolekciju što ja nikada nisam htjela. Iako unutar mojih mini drop kolekcija modeli dolaze u više komada, čak i te komade ograničavam, jer je za mene poanta modnog dizajna upravo u toj limitiranosti. Inspiracija za novu kolekciju “The Basics II” je proizašla iz razgovora s jednom klijenticom prilikom probe u ateljeu, koja mi je zapravo objasnila zašto su svi poželjeli predmet s potpisom brenda. Ona je moj potpis vidjela kao znak domaćeg brenda čiji se rast i razvoj može vidjeti u svakom kroju, fotografiji ili kolekciji. Logotip na proizvodu ne bi trebao biti samo naljepnica koja služi pokazivanju, mislim da bi trebao pričati puno više, a upravo tu bi i dobivao na vrijednosti – objasnila mi je. Baš mi je bilo simpatično da žene oko mene vide ono što sam, možda s vremenom, i zaboravila - ispričala je autorica.

  Dodaje kako su njezine klijentice inspriracija, a ovo je dobar primjer.

  izabela kecan2

  - Obzirom na to da je cijela priča vezana za brend, htjela sam majice fotografirati u prirodnom okruženju, upravo tamo gdje i nastaju. Moj radni prostor gdje izrađujem sve predmete koji nose potpis brenda, ima taj neki intimni pristup proizvodnji koji je postao rijetkost, stoga ne čudi da sam cijelu priču zaokružila fotografijama dizajna upravo tamo gdje je sve i počelo - .

  izabela kecan

  izabela kecan3