HAIR_info // kako napraviti Barbie frizure koje nosi Margot Robbie

  Barbie je uvijek bila ikona, a sada je uz istoimeni film još veća zvijezda - a naša hair stilistica Katica Topčić predlaže top frizure nalik na ovu slatku plavušu.

  tony luginsland LM7sl d8eeo unsplash

  tony-luginsland-LM7sl_d8eeo-unsplash

  Barbie ponytail i opuštena pletenica

  Za ovaj rep važno je svezati kosu niže na potiljku, čvrsto ga vežemo s gumicom, omotamo kosu oko gumice, a rep natapiramo kako bi dobili bogatiji efekt i veći volumen. Za styling koristimo Doo Over i powder puff za volumen, blago počešljam kako bi izgledalo zaglađeno, a opet stalo pufasto“, savjetuje Katica Topčić, kreativna direktorica salona Fabula de Forma.

  Opuštena pletenica prilično je jednostavna opcija za užurbane dane, a kako bi ona ostala postojana, tajna je u volumenu.

  „Za opuštene pletenice potrebno je staviti puno Body Builder pjene, zatim isfenirati kako bi se aktivirao volumen. Kosu lagano treba svezati iza uha s gumicom koju ćemo kasnije skinuti i na dužinu repa staviti puno powder puff praha da dobijemo puno volumena bez češljanja kako bi rep ostao voluminozniji. Podijelimo rep u tri sekcije i napravimo klasičnu pletenicu, svežemo prozirnom gumicom te izvučemo male dlake po repu kako bi izgledala messy. Gumicu kod uha odstranite malim škaricama“.

  pexels tim mossholder 1049687

  pexels-tim-mossholder-1049687

  Polurep s velikim viklerima

  „Za polurep savjetujem nanijeti Anti Gravity u spreju u velikoj količini za puno volumena, osušiti kosu te naviti kosu na velike viklere i ostaviti da se ohladi. Kad skinemo viklere, lagano ju raščešljamo te skupimo kosu u mali polurep šivanjem ili gumicama odnosno kosnicama“, kaže Topčić.

  Valovi u kosi koji izgledaju kao s plaže

  Jedna od najpopularniji ljetnih frizura su klasični beach valovi s kojima je nemoguće pogriješiti. Kroz nekoliko jednostavnih koraka postići ćete savršene valove ovog ljeta. „Kosu pripremimo s kombinacijom Body Buildera i Anti Gravityja koje nanosimo na mokru kosu, zatim kosu osušimo do kraja te podijelimo na četiri sekcije te sekciju po sekciju pritišćemo peglicom za sirena valove. Kada smo iscrimpali cijelu kosu, koristimo Session.Spraxy flex te Shimmer Blonde“.

  averie woodard 4nulm JUYFo unsplash

  averie-woodard-4nulm-JUYFo-unsplash

  A kako napraviti platinaste pramenove?

  „Za barbie boju kose koristimo najsvjetlije platinaste nijanse, ja bih koristila naše najnovije Blonde High.Lift by Kevin.Murphy koje su kao stvorene za Barbie boju. Koristila bih Olaplex za očuvanje i sjaj kose, a savjet je da uvijek odete kod frizera s obzirom na to da je plava boja najzahtjevnija boja za održavanje, a da kosa pritom ostane zdrava“.

  pexels george desipris 6527220

  pexels-george-desipris-6527220