Dizajnerica i umjetnica PATRIZIA Donà // Platinum A’Design Award za kolekciju inspiriranu PISAĆIM MAŠINAMA

  Qwerty Elemental, kolekcija koju potpisuje Patrizia Donà inspirirana je pisaćim mašinama, ovih je dana dobila nagradu Platinum Design Award na A’Design Award & Competition u kategoriji modnih dodataka.

  Donà Couture3

  Eksperti iz više od sto zemalja dodijelili su nagradu autorici hrvatsko-talijanskog porijekla, koja ručno rađene torbe inspirirane pisaćim mašinama kreira već niz godina. Torbe je autorica napravila u pogonu tvornice Galko.

  Qwerty Unique3

  Torbe nose imena spisateljca: Virginia Woolf, Oriana Fallaci, Maya Angelou, Marguerite Duras. Ove godine kreacije su predstavljene i na Zagreb Design Weeku gdje su nagrađene priznanjem u modnoj kategoriji.

  Qwerty Unique1 cr

  Metalna konstrukcija čini kreacije koje djeluju retro i kompaktno, a ključni detalji su tipke koje nalikuju onima s pisaćih mašina, koje Patrizia Donà također proizvodi. Modni proizvod spoj je tradicionalnog dizajna, inovativne forme i ručnog rada.

  Donà Couture1

  Kolekcija Qwerty Elemental predstavljena je ove godine u Italiji u Museum of Outstanding Design u Comou te dva puta u Kini, na Hebei International Industrial Design Week i Xi An Design Complex Exhibition.

  Qwerty Unique2

  Patrizia Donà je modna dizajnerica i vizualna umjetnica talijansko-hrvatskog porijekla. Rođena je u Zagrebu gdje je diplomirala na Filozofskom fakultetu, na smjeru Povijest umjetnosti i Etnologija. Potom odlazi u Rotterdam gdje upisuje studij Modnog dizajna na Willem de Kooning Academie. Nakon studija radi kod belgijskih dizajnera A.F. Vandevorst u Antwerpenu, te kod istih radi kao stilist na njihovim revijama u Parizu. Godine 2012 pokreće vlastiti dizajnerski brend Laboratorio Donà.

  Donà Couture2