SLOW FASHION / Ana Maria Ricov postavlja fokus na kvalitetu tkanine

  Modni je svijet opsjednut brzinom, no neki autori, oni koji štuju takozvani slow fashion koncept, drže se konkretnih pravila kao što su kvalitetne tkanine i izrada te unikatan dizajn: jedna od njih naša je Ana Maria Ricov. Predstavlja novu kolekciju Shibui koja je, ističe Ricov, inspirirana jednostavnošću, diskrecijom i nenametljivom ljepotom.

  Ana M Ricov photo MGasparovic 2 2

  Fotografkinja: Senja Vild
  Lokacija kampanje: Studio Botanike
  Vizažistica: Silvija Bradica
  Frizer: Renata Anderluh Bernardić
  Model: Matea Turković (Tijara)


  Ključni estetski motiv koncepta Shibui, pored minimalizma čini i tzv. opozicija grubosti i elegancije te jednostavnog i složenog. Odjevni predmeti se doimaju jednostavni, ali sadrže suptilne detalje, poput tekstura i neobičnih konstrukcijskih rezova kojima se jednostavnost uravnotežuje sa složenosti – ističe Ana Maria Ricov.

  Ana M Ricov photo MGasparovic 2 2
  Kreativna direkcija: Tatjana Bartaković
  Fotografkinja: Marija Gašparović
  Vizažist: Marko Tolić
  Odjeća: Iz kolekcija „Ana Maria Ricov“
  Scenografija: Stolac h.3 (Regular Company)


  Dinamiku donose kosi rezovi i slojevitost, a sve skupa podcrtano je karakterističnim crnim i bijelim tonovima. Ljubiteljice minimalizma voljet će i mogućnost kombiniranja, a kao važan princip ističe se i ravna, neopterećena silueta koja zapravo odgovara street-style imidžu. Kontrasti se dešavaju na području tekstila: nježan pamuk susreće relativno grubu gumiranu tkaninu. Koristi i razne tehnike kao što su slashing i patchwork koje na površini stvaraju zanimljive efekte.

  Ana M Ricov photo MGasparovic 2 2


  Ana Maria Ricov svojim kolekcijama nastoji skrenuti pažnju na današnji globalni apsurd u količini proizvodnje odjeće. Kao dizajnerica kreira dugovječnu odjeću bezvremenskog stila za žene koje ne podliježu brzo mijenjajućim modnim trendovima, već cijene autentičan dizajn, posvećenost detaljima i kvalitetnu izradu, objavljeno je u najavi kolekcije.


  Cijene odjevnih predmeta iz kolekcije Shibui kreću se od 400 do 1.100 kn, AMR Showroom  (dvorište Vodnikove 8, Zagreb).


   

   

  Ana M Ricov photo MGasparovic 2 2Ana M Ricov photo MGasparovic 2 2Ana M Ricov photo MGasparovic 2 2Ana M Ricov photo MGasparovic 2 2Ana M Ricov photo MGasparovic 2 2