Galerija Kranjčar / umjetnički iskorak

  Duboko uvučena u jedno od kaptolskih dvorišta, predivna Galerija Kranjčar na zagrebačkom Gornjem gradu, spremna je za neke promjene, a dio procesa je i projekt Have a Heart čije je otvorenje sutra navečer. Njezina voditeljica Kristina Bangoura pojasnila je koji je to iskorak: - novi program je u duhu početne ideje da se pokuša napraviti distanca uvriježenom obliku i pojmu galerije. Daljnji cilj je integriranje više aspekata društvenog djelovanja, kroz tržišnu orijentaciju jednog poduzetništva i vezanje umjetničkog stvaralaštva u postojećim kulturno-socijalnim okolnostima te naglasak na potrebi komunikacije i edukacije - .
   

  paulina jazvic identity 2
  Paulina Jazvić / Identity


  Autori čija će djela biti izložena već sutra su Martina Grlić, Nada Došen, Paulina Jazvić, Petra Mrša, OKO, Tomislav Buntak, Matija Čop, Sebastijan Dračić, Dean D, Ivan Midžić, Pavle Pavlović, Danijel Srdarev, Saša Šekoranja i Matko Vekić.

  Stoga, Galerija Kranjčar izlazi iz okvira i postaje mjesto okupljanja brojnih umjetnika i umjetnosti koje su srodne modernom načinu života, čija je potreba za primijenjenim i smislenim dizajnom sve jača. - Ideja same koncepcije izložbe je da se napravi presjek dosadašnjih suradnji, a onda su se uključili i neki novi autori s kojima planiramo akcije u skoroj budućnosti. Sve to obojano je blagdanskom atmosferom kako bismo u danima koji su pred nama pružili našim starim i novim posjetiocima priliku da dožive prostor galerije i u ovo doba godine. Novi program počinje već u siječnju, a trajat će sve do srpnja, no o tome uskoro… - najavila je voditeljica Galerije Kranjčar.

   

  Jewels Midzo 04
  Ivan Midžić

   

  3-razglednice-autor-sasa-sekoranja
  Saša Šekoranja, s izložbe u MUO