Fashion.hr / Princeze & ratnici

  Ženska i muška modna ponuda sinoć su se na pisti Zagrebačkog Velesajma, gdje se ovih dana održava Fashion.hr, polarizirale - dok je Žarevac ponudio mušku kolekciju u znaku army motiva (njegovi su manekeni nosili i Dr. Martens čizme, legendarni modni simbol bunta), Skoko, Felja, Kristina Burja i gost dizajner Mihano Momosa smjestili su žensku modnu priču u cvjetne vrtove i blijede, vrlo romantične nijanse.

   

  skoko3

  Ivica Skoko

   

  One su izgledale kao princeze, a oni kao ratnici, radi čega smo zaboravili na androgini moment kojeg svjetska moda već neko vrijeme naglašava, te se vratili u doba kad su žene nosile suknje i perle, a dečki naglašavali svoju borbenost. Najljepši dio kolekcije Ivice Skoke definitivno su haljine od svilenih brokata u prekrasnim zelenim i žutim nijansama, s crvenkastim cvijećem, u obliku plisea i korzet krojeva. Bila je to retro ženstvenost razrađena u detalje!

   

  zarevac2

  Aleksandar Žarevac

   

  Martina Felja, čije kreacije nose i svjetske zvijezde, odabrala je za dio prezentacije i tkaninu punu šljokica čiji se motiv mijenja samo jednim potezom ruke - šljokice su našivene na način da se promjenom njihove pozicije, odnosno smjera, otkriva druga strana „medalje“, te površina dobiva zlatni umjesto srebrnog sjaja, i obrnuto. Na taj je način Felja zapravo osmislila kreaciju koja mijenja lice kako god vlasnica želi, a upravo to može napraviti i Rumer Willis, kći Brucea Willisa kojoj je Felja nedavno osmislila kreaciju za crveni tepih baš od te čudesne tkanine. Sada takve haljine možete nabaviti i kod nas - u Feljinom showroomu!

   

  felja3Martina Felja

   

  Po prvi puta smo na pisti Fashion.hr-a vidjeli i kolekciju Krie Design autorice Kristine Burje. Kristina voli kožu, voli resice, bijelu boju, romantiku i biće iz mitologije - pticu Feniksa koja je simbol vječnog života. Prepoznat ćete je u Kristininim ručno rađenim motivima, ali i bolero kreacijama s mnoštvom resica. Njezine su haljine vrlo eterične, djeluju lagano poput pera, te, usprkos tome što otkrivaju siluetu i tijelo, vrlo su elegantne i nježne - njezine su manekenke na momente izgledale poput dobrih vila iz neke bajke. No, Kristina nas u sadašnjost vraća kroz traper jaknice s perforacijama, koje predlaže upravo s haljinom od tila i mega ukrasom na struku koji kombinaciji daje jedan glam moment - spoj je to večernje i dnevne garderobe koji zapravo idealno funkcionira u današnje vrijeme kad moda voli spajati krajnosti.

   

  krie5

  Krie Design

   

  Mihano Momosa posvetio se bijeloj, te girlie kratke i duge haljine ukrasio čipkom, kristalima i malim kragnicama. Jedna od posebnih bila je haljina optočena mekim stiliziranim ružama – ultimativni doživljaj ženstvenosti za one koje se žele osjećati kao prave princeze!

   

  momosa2

  Mihano Momosa