Lalique / mirisna umjetnost

  René Jules Lalique bio je francuski dizajner stakla, no vjerojatno vam je ime poznato i iz parfemskog svijeta. Priča o ovom izuzetnom dizajneru i vizionaru s početka prošlog stoljeća (1860. – 1945.) bazira se ujedno na umjetničkim ostvarenjima ne samo parfemskih bočica, već i vaza, nakita, lustera, satova i detalja za automobile. René Lalique je dizajnirao izuzetne kreacije bočica za velike parfumerijske kuće, a posebna suradnja je bila ona s Françoisom Cotyjem (danas parfemska kuća Coty) početkom stoljeća. Od 1920. do 1930. Lalique je dizajnirao bočice za Roger & Gallet, Houbigant, Molyneux i Worth. Ploveći kroz kreativno ozračje Art Nouveau perioda, Lalique je formirao svojevrstan trend gdje su umjetnost i industrija ujedinili snage u službi parfumerije.

   

  op square


  Njegova interpretacija bočice kreirane po završetku Drugog svjetskog rata za Ninu Ricci L’Air du Temps proglašena je bočicom stoljeća. To je emblematična Lalique kristalna kreacija koja je ujedno i simbol mira, uz prisutnost dvije golubice. Kada je njegova unuka Marie-Claude 1992. godine odlučila kreirati svoju liniju mirisa, bio je to i više nego opravdano i očekivano. Ponudila je kombinaciju luksuznih mirisnih kreacija i tradicionalnog znanja i vještina u izradi stakla i kristala.

   

  packshot-3p-square-en


  Kristal se pojavljuje u prestižnim, limitiranim edicijama bočica, dok profinjena izrada stakla krasi nešto pristupačnije linije mirisa. Od 1994. limitirane su kolekcije postale izniman događaj koji se iščekuje svake godine. Prvotno posvećene ženskim mirisima (“Muze” kao prva kolekcija), ove prestižne edicije dobile su svoje muške partnere tek 1998. godine. Često figurativne, bočice su prilika majstorima staklarima da nadograde svoja znanja i vještine u kreiranju i finiširanju oblina i ostalih preciznih detalja. No, odvažnost se također vidi u čistim linijama, kao na primjer stiliziranom dizajnu Lalique White mirisa, gdje je kap kamena opala upuhana u potpuno transparentan kristalni blok.

   

  simple-page


  Za ove prestižne edicije kreirano je i specifično pakiranje, kao na primjer sedefasti set za veoma ekskluzivnu ediciju Lalique White. Od vrećice do dragocjenog pakiranja, Lalique parfumeriju karakterizira jedan poseban svijet profinjenosti. Riječ je o kvalitetnim mirisima, nastalima u suradnji s najboljim svjetskim parfumerima, koji ovdje slobodno koriste izuzetne, najkvalitetnije i dragocjene sirovine. Kreacije bočica su inspirirane djelima Renéa Laliquea i modernošću koja je uspjela sačuvati najfinije tehnike plemenitog zanata.

  double-page


  Lalique mirise u Hrvatskoj možete kupiti na sljedećim adresama: Lana, Zagreb; Fendi, Pula; Douglas - Trg bana Josipa Jelačića, Kaptol centar, Britanski trg, Arena centar, City centar ST; Mueller Trg bana Josipa Jelačića, Avenue mall, City centar West, City centar East, Garden mall, City centar ST, Joker ST, Rijeka.

  50ml-with-box crazalee-EDP-50ml creau-de-parfum-100ml credt-100ml-with-boxLion bottle2