Izložba Elle Fashion Foto Talent

  Tijekom sljedećih desetak dana u Medijateci Francuskog instituta možete pogledati izložbu najboljih radova fotografa koji su se prijavili na natječaj Elle Fashion Foto Talent 2013., te su odabrani od strane stručnog žirija u sastavu: glavna urednica magazina Elle Vladimira Mirković Blažević, modni urednik magazina Elle Saša Joka i poznati fotograf Mladen Šarić, dobitnik nagrade Elle Style Awards 2012. za najboljeg modnog fotografa.

  op

  - Natječaj je pokazao veliki interes mladih fotografa bilo po godinama, bilo po fotografskom stažu, a svi pristigli radovi, te njihova kreativnost prikazani su na službenoj Facebook stranici Elle Croatia – objavio je hrvatski magazin Elle -  Pobjednikom natječaja proglašen je finalist Franjo Matković, koji se s fotografijom prvi put susreće upisom na studij dizajna Grafičkog fakulteta, no prvi ozbiljni zaokret prema fotografiji bio je prilikom njegovog sudjelovanja na fotoseminaru, nakon čega se ozbiljnije počinje baviti fotografijom, osobito modnom - . Kreativnošću su se istaknuli i radovi finaliste Jakova Baričića koji je dobio priznanje za drugo mjesto natječaja, kao i trećeplasirane finalistice Talijanke Mirelle Malaguti.

   

  2

  Glavna urednica Elle magazina Vladimira Mirković Blažević s finalistima Jakovom Baričićem i Franjom Matkovićem na sinoćnjem otvorenju u Medijateci Francuskog instituta

   

  3

  Ina Pouant, ataše za kulturu Francuskog instituta, i glumica Judita Franković

   

  7Modni urednik Elle magazina Saša Joka i vlasica modne agencije Tihana Harapin Zalepugin

   

  5Modna dizajnerica Ogi Antunac, fotograf Mladen Šarić i Tihana Harapin Zalepugin

   

  8

  Pobjednik Elle Fashion Foto Talenta 2013. Franjo Matković