Fashion.hr 4. dan: fine tkanine i još finija izrada

  Kolekcije koje mogu konkurirati onima sa zapada, a koje nerijetko uzdižemo u nebesa, potpisuju Branka Donassy, Ivica Klarić i Jovana Marković, koja se na pisti Zagrebačkog velesajma sinoć predstavila u sklopu projekta Zona 45 i u suradnji s beogradskim tjednom mode.

  op

  Ivica Klarić / zima 2013

  Ivica Klarić kao i uvijek posvetio se detaljima u kroju, te predstavio mušku kolekciju koja bi momcima mogla dati vjetar u leđa, što se tiče zanimljivijeg stylinga, a opet im ponuditi praktična rješenja za svaki dan, pa i onaj svečani. Ivica je vrstan krojač, poznaje konstrukciju i voli krojačke izazove. Crnu je ponegdje zamijenio plavom bojom, koja je kolekciji dala dozu razigranosti. No, pokazao je i otkrio faze šivanja – neke od kreacija imaju otkrivene šavove i vidi se gdje ide konac. Spojio je vestu i košulju i napravio drugačiji odjevni predmet. Upravo to pokazuje njegovu hrabrost da učini nešto po pitanju muške mode koju i više nego uspješno radi već više od desetljeća.

  donassy 4
  Branka Donassy
  / zima 2013

  Kolekcija Branke Donassy ponudila je divnu paletu zagasitih nijansi, ponegdje na krznenim, ponegdje na vunenim i svilenim materijalima. Krasna izrada i vrhunski sklad siluete njezin su modni potpis, koji ona njeguje već više desetljeća. Volumen je njezino područje igre, ona ga naglašava na pravim mjestima, intervencijama u kroju koje koristi znalački. Jedna je od naših najboljih modnih dizajnerica, a već godinama njezin je dizajn prisutan i u multibrand dućanima diljem Evrope.

  Jovana Markovic 3
  Jovana Marković / zima 2013

  Jovana Marković koristila je pravu kožu i svilu. Već na prvi pogled vidjelo se, čim je prva svilena haljina izašla na "teren", da se ovdje radi o finom materijalu. Način na koji se svila giba, neodoljivo je senzualan, a kroj je, kakav god bio, vrlo lagan i romantičan. Viđena je inspiracija Srednjim vijekom i barokom, a dodatno su stil začinile i retro frizure. Kolekcija je nosiva, no ima i jednu večernju notu, iako su njezini komadi lako prilagodljivi svakodnevnom stilu.

  Foto: Mateja Vrčković