JELENA HOLEC i njezini organski motivi // sve je lakše kad možeš PRINTAT na tekstilu

  Kolekcije naše dizajnerice Jelene Holec prepoznatljive su po apstraktnim, organskim motivima, koje sama smišlja. Osim haljina s volanima i raskošni, voluminoznih formi, kod nje je riječ i o uzorcima koje već sezonama sama kreira. Naime, dizajn tekstila mnogi dizajneri prepuštaju drugima ili kupuju gotove, no ne i Jelena.

  Jelena Holec kolekcija jesen zima 17

  - Ova kolekcija posebno je zanimljiva jer spaja tradicionalno i futurističko i to ne samo u kreaciji nego i izvedbi. Jako mi je važno da su tkanine od kojih radim odjevne komade u jednako kvalitetnoj paleti boja kao što sam ih ja digitalno kreirala i upravo tu kvalitetu i dinamičnost digitalnog printa mi je omogućio HP Stitch printer koji radi super boje – izjavila je Jelena.

  Jelena Holec kolekcija jesen zima 14

  Autorica kombinira crne, ljubičaste i maslinaste, naglašava formu i siluetu te kreira hibridne komade. Remen na pola haljine, forme s dva lica i veliki ovratnici premješteni na dekolte njezina su kreativna igra. Sakoi s puf ramenima evociraju viktorijansko doba, no na moderan, futuristički način, dok su mrežasti tekstili predstavnici inovativnih materijala koji simboliziraju new-age odjevni dizajn. Tamni glamur ove sezone uokvirila je volanima na rubovima i oko dekoltea.

  Jelena Holec kolekcija jesen zima 18

  Fotografija: Zvonimir Ferina
  Modeli: Korina Brečić (Talia models), Antonia Tea Beroš (IM Studio Models Agency)
  Kosa: Hairvetica
  Make up: Kasandra Draganić
  Cipele: Högl

  Jelena Holec kolekcija jesen zima 3Jelena Holec kolekcija jesen zima 12Jelena Holec kolekcija jesen zima 21Jelena Holec kolekcija jesen zima 15Jelena Holec kolekcija jesen zima 16