ANA'S tips & tricks // mala škola BLAJHA - on je čaroban, daje nam mogućnosti kreiranja ČAROLIJE NA KOSI

  Većina žena strahuje na sam spomen blajha i opcije da ga nanesemo na kosu. Kao frizer mogu samo reći da je blajh čaroban i daje nam ogromnu mogućnost nijansiranja i stvaranja umjetnosti na kosi.

  Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

  Caroline Trentini Agua de Coco Swim Campaign02

  Prošlo je vrijeme kada je blajh bio bijeli ili plavi prah koji se miješao s velikim postotkom hidrogena čija je formula najčešće kosu činila spaljenom i vunastom.

  Danas postoje razne vrste izbijeljivača, u prahu ili tekući. Osobno koristim Keratinsku kremu za izbjeljivanje koja u sebi sadrži veliku količinu njege pa samim time kosa nije izložena isušivanju prilikom tretmana.

  Da bi se kosa posvijetlila formulu, stvaramo miješajući izbjeljivač i hidrogen, što je hidrogen većeg postotka kosa će vam biti svjetlija. U paleti hidrogena postoje 3,6,9 i 12%.

  Caroline Trentini Agua de Coco Swim Campaign08

  Ako želimo kosu posvijetliti za par nijansi koristimo 3 ili 6%, ovisno o boji koja nam je podloga. Za svijetle pramenove ili jake Balayage koriste se veći postoci.

  Ono što je jako važno napomenuti, blajh nije boja! Blajh razara pigment u kosi bio on prirodan ili umjetan i čini ga izbijeljenim. 

  Caroline Trentini Agua de Coco Swim Campaign04

  On djeluje na kosi dok se ne ispere s nje i ne prima na svakom dijelu vlasi isto. Rukovanje blajhom je umjetnost za koloriste pa prepustite taj dio njima!

  Blajh je čaroban, a ako vjerujete svom frizeru, prepustite se čaroliji koju može stvoriti na vašoj kosi.

  Foto: Agua de Coco

  Caroline Trentini Agua de Coco Swim Campaign05