MARIĆ, MARTA & MILENA // art ekipa snimila je ETERIČNU, EMOTIVNU priču umotanu u BIJELE OBLAČIĆE

  Poput oblačka, nekog udaljenog od sadašnjice i ovoga mjesta, djeluje kreacija avangardne kreativke Milene Rogulj, koju je nedavno odjenula glumica Marta Cerovečki, a snimio Tomislav Marić. Ova ekipa slaže se fenomenalno, jer kad se okupi art tim koji je na istom kreativnom, maštovitom nivou, rezultat je izvrstan, poput ovih fotografija nastalih u doba izolacije i korone. Naime, poanta je, ističe Milena – da ova haljina glumi vjenčanicu koja nikada neće biti iskorištena, nošena – ističe naša poznata avangardna dizajnerica.

  TOMISLAV MARIC1

  Njezina kreacija, bez obzira bila ona vjenčanica ili ne, podsjeća na prekrasan oblak koji ti daje sigurnost ne samo od emotivnih, već i fizičkih prijetnji, na primjer ako bude potres i ti u njoj padneš, svakako je udobnije…

  Velika pufasta kreacija Mariću, jednom od naših najboljih fotografa, zapela je za oko te ju je smjestio u super osvjetljeni, prozračan, gotovo rajski prostor. Sve skupa ima toliko svjetline da se sve doima kao s nekog drugog svijeta, svakako ne s ovog (zagrebačkog) koji je nedavno rasturen raznim strašnim stvarima.

  TOMISLAV MARIC1

  No, upravo ovakve priče dokazuju kako nije istina da u dramatičnim vremenima muze šute (da, ima ta jedna latinska izreka…), nije istina da umjetnost staje jer kad su emocije burne, onda umjetnici na svoj mirotvoran način pokreću stvari, na svoj specifičan način komuniciraju o svemu, oni s lakoćom odmiču zavjese horora i na koncu otkrivaju ljepotu i jednostavnost, kao da imaju posebnu dioptriju za to. I, naravno, u tom svom radu donose i ljubav, strast, pozitivne emocije, njihova je snaga očita. Skidaju maske tuge i otkrivaju raskoš nade.

  TOMISLAV MARIC1

  I sama Marta sjajan je model: - Moja put sjajno paše uz bijelo platno, a ovi predivni komadi u isto vrijeme djeluju decentno, ženstveno i teatralno. Volim takve kombinacije, zabavlja me ta prilika za kreiranjem atmosfere već samim odjevanjem. Milena je bila napravila i maske koje sam pokupila iz njenog ateljea, jer mi je bila jako očita paradoksalna situacija skidanja krinki, možda i oklopa, u doba koje nas je primoralo da nosimo maske preko lica – istaknula je majstorica pred kamerom.

  TOMISLAV MARIC1

  - Tomislav Marić i ja poznajemo se godinama i uvijek se puno smijemo zajedno – nastavlja Marta. - On voli eksperimentirati sa svjetlom i sjenom, a ja pokretom, emocijom i ekspresijom. Igramo se u savršenoj lakoći jer dopuštamo jedno drugome kompletnu slobodu, a ujedno ne nastojimo zadiviti ovog drugog, već nekako zaista slobodno koračamo i stvaramo. Ponekad se desi neki neobičan zahtjev, no onda zastanemo i podsjetimo se da nam se do sad još nikad nije dogodilo da smo bili nezadovoljni rezultatom rada pa se brzo sve dogovorimo - .

  Naušnice na fotografijama potpisuje brend "The All".

   TOMISLAV MARIC1TOMISLAV MARIC1TOMISLAV MARIC1TOMISLAV MARIC1TOMISLAV MARIC1TOMISLAV MARIC1