Username *
Password *
Remember Me

Kako bi privukao pažnju na scenu poezije ljubavne tematike, pjesnik Miro Škugor osmislio je projekt „Poezija koja se lijepo nosi“, uz stručnu pomoć dr. sc. Irene Šabarić s Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Krune Galjara, studenta 3. godine multimedijskog računarstva na Visokom učilištu Algebra. Naime, ovaj trojac, umjetničkog imena Stihača, razradio je niz idejnih i dizajnerskih rješenja koje će postupno uvoditi u daljnjem razvoju projekta.

POEZIJA KOJA SE LIJEPO NOSI MIRO SKUGOR1

U prvoj fazi promidžbenih uradaka predstavili smo bijele T-shirt majice na čijoj je prednjici otisnuto do maksimalno četiri stiha koji predstavljaju zaokruženu i jasnu poetsku poruku, ispričala mi je Irena. - Kontekst poruke može se u potpunosti shvatiti samo uz pomoć svakoj majici pripadajućeg bookmarkera s cijelim tekstom pjesme i QR kodom kao linkom na portal “Književnost uživo”, trenutno najrelevantniju internetsku stranicu koja objavljuje poetske i prozne uratke suvremenih hrvatskih te inozemnih autora. Sukladno otisnutom stihu ili stihovima, majice pozivaju na nošenje, a neke od njih funkcioniraju samo u paru kao dijelovi cjelovite poruke. Nosite poeziju i dopustite da ona nosi vas – otkrila je Irena, usput najavljujući nova poglavlja ove super priče!


Foto: Kruno Galjar

 POEZIJA KOJA SE LIJEPO NOSI MIRO SKUGOR1POEZIJA KOJA SE LIJEPO NOSI MIRO SKUGOR1POEZIJA KOJA SE LIJEPO NOSI MIRO SKUGOR1POEZIJA KOJA SE LIJEPO NOSI MIRO SKUGOR1POEZIJA KOJA SE LIJEPO NOSI MIRO SKUGOR1POEZIJA KOJA SE LIJEPO NOSI MIRO SKUGOR1