Mojih top 6 / Merita Arslani

  Naša poznata spisateljica Merita Arslani jedna je od onih osoba koja pršti od humora, u čijem društvu nema šanse da vam bude dosadno. Elokventna i totalno funny, Merita osim uživo, zabavlja i putem svojih Facebook i Twitter statusa – uvijek pogađa u sridu. Nego, još uvijek niste pročitali Probudi me kad prođe ili Pouzdan izvor? Toplo preporučujemo. Kako je ova dugogodišnja novinarka posložila svoj životni top 6, otkrijte u nastavku…

  IMG 1048
  Merita (druga s desna) uvijek je u nasmijanom društvu

  Putovanja
  Novi ljudi, nova mjesta, nove atmosfere, stvari... Volim putovati od kad sam bila klinka, doživljaj mi je bio čak i kad bi išli na selo kod nekih prijatelja na ručak. Proputovala sam puno zemalja i uvijek mi je najdraži onaj prvi dan kad tek dođem, jer znam da imam još dana ispred sebe koje mogu iskoristiti za šetnje, izlaske, restorane i beskrajne kave. Gdje god sam bila nigdje mi nije bilo loše. Svugdje sam našla nešto što me oborilo s nogu. Ali, ipak postoji jedan grad u koji se stalno vraćam i nastojim tamo ići kad god mogu, a to je Pariz. Tamo sam prvi put bila 1999. godine, i od tada sam se tamo vraćala barem još devet ili deset puta.

   

  IMG 2493

  More
  Dijete sam mora, ali neovisno o tome mislim da bi mi more bilo svejedno u top svega i svačega. Obožavam more, obožavam sve u moru, iz mora, na moru... More mi je predivno u bilo koje doba godine, njegovo prostranstvo i širina dokud pogled seže. Dovoljno mi je samo vidjeti more, kad prođem tunel Sveti Rok odmah mi je cijeli život ljepši. More je ujedno i velika inspiracija, uživam šetati bilo gdje gdje je more i tako dobivam puno ideja za posao, ali je i opuštajuće i umirujuće, bolje valjda od bilo kakve joge i meditacije. Mislim da je more ljekovito za um, duh i tijelo.

  Filmovi i serije
  Obožavam sedmu umjetnost, a zadnjih par godina više serije nego filmove. Pojavile su se fenomenalne serije koje su postale debelo bolje od filmova i jedna sam od onih koja može cijelu sezonu pogledati u jednoj noći ili preko vikenda. Volim Hollywood, jer koliko god ih kritizirali da su globalni monopolist na filmsku industriju,oni to zaista rade najbolje – od priče i produkcije do finalnog proizvoda. Nevjerojatna je mašta koju ulažu na veliko platno i TV.

   

  IMG 2084
  Merita ima dvojnicu - blizanku Suzanu

  Glazba
  Malo je stvari i pravaca u glazbi koje ne volim. Opušta me i motivira. Uz nju radim puno toga, ona je za mene kao zrak koji udišem. Što reći nego: Adele, Shirley Bassey, Aretha Franklin, Annie Lenox, Barry White, Sade, Lana Del Rey, Tina Turner, Bruce Springsteen... Nastavi niz :) i probaj zamisliti svijet bez njih :)

  Pisanje
  Od pisanja živim, a to je novinarstvo, ali za pisanje i živim, a to su knjige. Pisanje mi omogućuje da se odlijepim skroz od stvarnosti i odlijepim se od stvarnosti koja mi je često naporna i dosadna. Pisanje je proces u kojem puno učim i o sebi, jer mi je lakše na papir staviti neke stvari koje inače ne bi tako jednostavno izgovorila na glas. Pisanje je nešto poput mora, ljekovito za um, duh i tijelo :)

   

  kina

  Prijatelji
  Oni su obitelj koju sam odabrala za sebe. Ne bi mogla zamisliti život bez prijatelja. Važni su mi jer me dobro poznaju i ponekad bolje od mene znaju što trebam napraviti. Posložili smo naše odnose tako da smo svi tu negdje i kad treba i kad ne treba, što je dobro, jer to pokazuje koliko smo bliski. Ne trebamo uvijek nešto reći i posebno naglašavati, već se naprosto događa da se podrazumijeva da se razumijemo.

   

  podvodni selfieProbudi me kad prodje-300RGB.1