Isabella Blow: Fashion Galore @ London

  Londončani i njihovi gosti mogu uživati u izložbi Isabella Blow: Fashion Galore! koja je neki dan otvorena u Somerset House, u organizaciji Isabella Blow Foundation i institucije Central Saint Martins.

   isi1


  Isabella Blow (19. studeni 1958 – 7 svibanj 2007.) bila je prava avangardna modna zvijezda, rođena u aristokratskoj britanskoj obitelji, muza brojnih dizajnera, ali i njihova mecena, te je otkrila istinske talente poput McQueena, Philipa Treacyja, Husseina Chalayana, Juliena Macdonalda, ali i modele Stellu Tennant i Sophie Dahl. Radila je s fotografima poput Stevena  Meisela i Davida LaChapellea, te ih poticala da budu svoji i kreativni, te na taj način obogatila svijet mode, stila i modne fotografije. Bila je prepoznatljiva po svom osebujnom stilu odijevanja, koji je nerijetko uključivao čudesna pokrivala za glavu, ekstremno kreativne šešire i druge neobične krojeve, nesvakidašnje i vrlo atraktivne.

   

  2

   

  Isabella je počela svoju modnu karijeru početkom 80-ih kao asistentica Anni Wintour u američkom Vogueu, da bi se 1986. godine vratila u London gdje se zaposlila u Tatleru, a nakon toga i u britanskom Vogueu. Njezin je životopis uključivao i poslove modne urednice za Sunday Times Style, gdje je također potpisivala izuzetno kreativne i inovativne objave.

   

  3


  Izložba predstavlja njezinu garderobu: nešto uistinu impozantno, s naglaskom na poznate inovativne dizajnere koje je obožavala i poticala niz godina. - "Isabella Blow je imala nos za nove talente. Toliko toga što se danas događa u svijetu modne kreativnosti ne bi bilo bez nje. Imala je ogroman talent i poticala je razvoj britanske modne scene. Njezine vizije bile su unikatne – izjavila je Louise Wilson, profesorica na Central Saint Martins. No, njezin privatni život nije bio toliko sretan, patila je od depresije, te si oduzela život popivši sredstvo za ubijanje korova. Imala je samo 48 godina.

   

  4


  Izložba predstavlja čak stotinjak njezinih kreacija, dio njih nakon njezine je smrti otkupila njezina prijateljica i ljubiteljica visoke mode, nasljednica pivskog carstva Daphne Guiness. - Lady Gaga nosi također kostime kao svakodnevnu odjeću, no suprug Isabelle, Detmar Blow, primijetio je da Gaga nosi kostime za scenu, dok ih je Isabella nosila svaki dan, u svakoj prilici… - izjavio je kustos izložbe Alistair O'Neill. 

   

  6

  Foto: Somerset House

   

  isabella-blow10

   

   

  isabella-blow22