EUCERIN pH5 lagana gel krema za tijelo // BODY SKIN BOOST

  Temeljni uzroci i simptomi suhe, dehidrirane i osjetljive kože variraju, ali svima im je zajednička narušena zaštitna barijera. Iako ne postoji pravi lijek za suhu i osjetljivu kožu, razumijevanje njezinih uzroka i simptoma, može pomoći da se nosite sa stanjem.

  Ako se simptomi ne tretiraju, mogu dovesti do pucanja kože bilo gdje na tijelu. Tome su podložna čak i velika područja kože na rukama, nogama, dekolteu, ramenima, laktovima i koljenima, a osjetljivost mogu potaknuti vrući tuš, jaki proizvodi za tijelo, izloženost suncu, znojenje tijekom vježbanja ili klima uređaji.

  Eucerin pH5 relaunch web vizual 4 cr

  Eucerin pH5 lagana gel krema sadrži jedinstven pH sustav ravnoteže s citratnim puferom i izuzetno blagim surfaktantima koji pomažu uspostaviti optimalnu pH vrijednost kože. Formula je klinički i dermatološki dokazano idealna za dnevnu upotrebu na suhoj i osjetljivoj koži. U provedenom istraživanju na uzorku od 160 žena s osjetljivom kožom, 96% ispitanica izjavilo je da njega ostavlja ugodan osjećaj na koži. Također, 95% ispitanica izjavilo je da ne ostavlja masan trag i da se trenutno upija u kožu.

  Eucerin pH5 relaunch packshot web vizual

  Dolaskom toplijeg vremena naša koža je sve više razotkrivena nošenjem ljetne odjeće, provođenjem više vremena u prirodi i na otvorenom. Samim time koža postaje sve izloženija vanjskim utjecajima te je potrebno posvetiti više pažnje njezinoj zaštiti. Do sada je bilo poznato da pelud ulazi u tijelo uglavnom udisanjem.

  Najnovija znanstvena istraživanja pokazuju da alergeni, poput peludi, mogu u tijelo ući preko kože te uzrokovati alergijske simptome. To je posebno slučaj kod osoba s oslabljenom zaštitnom barijerom kože. Kada koži nedostaje vlažnosti koja joj je potrebna za vršenje učinkovite barijerne funkcije, dodatna vlaga se gubi i koža je u nemogućnosti štititi se od vanjskih iritanata poput alergena. To dovodi do osjećaja zategnutosti i nelagode.

  Eucerin pH5 njega s enzimskom zaštitom aktivira prirodnu obranu kože. Enzimi kože podržavaju njezinu prirodnu zaštitu i pomažu joj da održi svoju zaštitnu funkciju. Ako su aktivnosti enzima smanjene, što je vrlo često kod osjetljive kože, ona postaje podložnija ulasku alergena.