ZBIRKA KRATKIH PRIČA // 'Kako sam postao noć' Mire Škugora

  Zbirku kratkih priča 'Kako sam postao noć' Mire Škugora nedavno je objavila izdavačka kuća Studio TiM iz Rijeke.

  IMG 20210522 WA0003

  - Zbirka je šetnja je sjenovitim rubom između fantastičnog i realnog. Bilo da se radi o gradskim fantazijama ili tradicijskoj mediteranskoj mistici, skrivenoj negdje u maglovitom dječjem sjećanju, ili pak o neizbježnim labirintima birokracije, slučajnim susretima, obiteljskim reminiscencijama i uhodanoj svakodnevici, u svakoj ćemo od ovih kratkih priča prepoznati nešto svoje, ako ne i same sebe u svijetu razbijenih zrcala, objavljeno je u najavi.

  IMG 20210616 WA0008

  Miro Škugor rođen je 1962. godine u Šibeniku. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu stekavši zvanje profesora filozofije i religijskih znanosti. Bio je dugogodišnji profesionalni diplomat u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske. Pjesnik je i pisac kratkih priča. Autor je scenarija za kratke igrane filmove, tv serije i glazbene spotove.

  Tekstopisac je pjesama za dalmatinske klape i rock grupe. Idejni je pokretač i suautor poetsko-glazbeno-videoprojekta Iznad vode kao i projekta Poezija koja se lijepo nosi iz područja poetsko-modne suradnje.

  Gost je i prezentant na književnim manifestacijama Noć knjige i Mjesec hrvatske knjige. Obavljao je poslove voditelja, novinara i urednika na radio postajama te novinara i urednika unutarnje politike u hrvatskim tiskovinama.

  Knjiga gotovo pa džepnog formata (130 x 190) lako stane u ljetnu torbu i savršeno je društvo za plažu u ljetnim danima koji su pred nama.
  Autorove fotografije je snimila Ana Maria Bočak, dok je naslovnicu osmislila Tanja Prokop.

  IMG 20210616 WA0005