VODA, ZEMLJA, ZRAK // 3 dana u Sloveniji // dan 1. KANU NA KUPI, BICIKLIRANJE ispod duge

  DAN DVA - VODA, ZEMLJA, ZRAK // 3 dana u Sloveniji // dan 2. dom cvičeka u Krškom, čudesno imanje Pomona i toranj Kristal pod oblacima

  Tri dana u Sloveniji bila su super aktivna - bavila sam se veslanjem kanua, vozila bicikl kilometrima, letjela na zip-lineu i na kraju se spustila u rudnik. Svuda i svega, fantastično. Ovo je dan 1.

  kupa slo 1

  Kanu kamp Radenci

  Kanu kamp Radenci mali je obiteljski kamp uz Kolpu i polazište za razne aktivnosti. Ima mjesta za šatore, kamp prikolice i prikolice. Kamp nema okućnice, tako da svoje mjesto možete pronaći bilo gdje na travnatoj površini, pod krošnjama jabuka koje pružaju izvrsnu hladovinu u vrućim ljetnim mjesecima.

  kamp radenci

  Kamp je opremljen vodom i strujom te ima zajedničke sanitarne čvorove, godišnje kuhinje, zajedničke hladnjake, žare, klupe i stolove te ognjište. Ponedjeljkom, srijedom i petkom u kamp dolazi putujuća pekara u kojoj možete kupiti svježi kruh i ostale pekarske proizvode. U neposrednoj blizini nalazi se mali bar s domaćim sokovima, zbornim pivima, grickalicama, sladoledima i ostalim osvježenjima.

   

   

  Uz kamp se nalazi nekoliko vrsta životinja — poni, magarci, alpake, koze, zečevi, patke, nandui... koji su velika atrakcija za najmlađe. Osim kampa, svim gostima na raspolaganju su i odbojkaško igralište, nogometno igralište, nogometno igralište, vanjska teretana, šetnica, rajski labirint.

  Restoran Muller

  Restoran Muller ima predivan pogled u šumu, otvorenu terasu koja je spojena s unutarnjim djelom. Hrana je tradicionalna, namirnice su domaće te ih nabavljaju od lokalnih OPG-ova u Beloj Krajini.

   

   

  Rafting rijekom Kupom

  Nakon ručka – vrijeme za kanu, preuzela nas je ekipa iz Bravina Experience. Inače rade team buildinge na Kupi, izlete i kanu, rafting... Proveli su nas predivnom, mirnom Kupom, bilo je aktivno, no opet dosta ležerno.

  kupa32

  Na tom je djelu Kupa mirna poput ulja, kanuing nije previše zahtjevan, samo veslanje i chillanje usred prirode. Dakle, savršeno za one koji žele aktivan, ali ne tako dramatičan dan na vodi.

  Photo from Dubravka Prpic Znaor4

  Nakon Kupe i uživancije otišli smo na bajkove, vozili se okolicom koja izgleda kao iz slikovnice. Čak nas je i duga posjetila, da doživljaj bude potpun. Imaju super udeđene puteve i cestice usred prirode, kultura bicikliranja tamo je na zavidnom nivou.

  slo533

  Hotel Bela Krajina

  Spavali smo u hotelu Bela Krajina, to je ugodan boutique hotel smješten u staroj gradskoj jezgri Metlike. Ima 25 moderno opremljenih klimatiziranih soba s besplatnim WiFi-jem, parkingom i bogatim doručkom. Ukupno 56 kreveta je pogodno za smještaj grupa (1 autobus). Hotel također ima bar i restoran s bogatom ponudom specijaliteta kuće, tradicionalnih jela i vrhunskih domaćih vina.