VIKEND U PRIRODI // Logarska & Mozirje plus 2 super kampa

  Logarska je kod nas poznata alpska destinacija, tamo smo oduvijek išli skijati, no priroda je predivna tijekom čitave godine - naročito sad kad svi brišemo negdje gdje je friško. Zvijezda predivne šume je slap Rinka, do kojeg se može doći dosta blizu, pa je s vremenom postao top mjesto za fotkanje.

  okko

  Visok je impresivnih 90 metara, što ga čini jednim od najljepših mjesta u susjednoj Sloveniji.

  Logarska dolina je jedna od destinacija koje predstavljaju održivi turizam, tako da privlači ljubitelje netakute prirode i one koji vole uživati u domaćoj hrani te cijene tradiciju.

  Planšarija Logarska Kot

  Koliba je sagrađena 1937. godine i nedavno je renovirana. Imaju tradicionalnu kuhinju, nabavljaju lokalne namirnice. Nalazi se u Logarskoj, idealno mjesto za ručak nakon šetnje kod slapa.

   

   

  Mozirje u regiji Savinjska

  Ovaj dio ima niz sportskih opcija - dostupni su ribolov, rafting, biciklizam, skijanjem, planinarenje... Raj za ljubiteljelje outdoor uživanja.

  Čaroban cvjetni park Mozirski gaj tamo je velika atrakcija, posebna poslastica za ljubitelje vrtova. Ali i one koji će to tek postati.

  mozirski vrt

  Cvjetni park Mozirski gaj je prekrasan vrt smješten u blizini grada Mozirje. To je popularna turistička atrakcija koja privlači posjetitelje svojom predivnom prirodom i cvijećem.

  Park se prostire na oko 4 hektara i ima raznoliku kolekciju cvijeća, uključujući ruže, tulipane, ljiljane, karanfile i mnoge druge vrste cvjetnica. Ovo je rijetka prilika da na jednom mjestu vidite suživot toliko bilja i cvijeća.

  mozirski joga

  Imaju predivan vidikovac s kojeg se vidi čitav park, ali i dio posebno napravljen za seminare joge.

  Mozirski gaj je posebno atraktivan tijekom proljeća i ljeta kada cvjetovi dosežu svoj vrhunac.

  Tijekom sezone cvijeća, park često organizira različite događaje i manifestacije, poput izložbi cvijeća, radionica vrtlarenja i koncerata uživo.

  Kamp Savinja Pobrežje

  Kamp (4 zvjezdice) ima novost - tri preslatke kućice za po dvoje, male su i idealne za one koji vole boravak u prirodi. Inače je to kamp s 30 parcela, od kojih svaka ima vodu i struju, ali i drveće raznih veličina.

  kamp savinja

  Nalazi se u dolini rijeke Savinje, priroda je predivna i netaknuta, a sve skupa daje idealnu opciju za neki ljetni odmor za vikend ili čak više dana.

  Na ulazu je veliki parking, uz zgradu s recepcijom. Imaju mogućnost doručka, a u kućice nose male frižidere sa svime. Kamp vodi obitelj Bitenc koje ćete tamo upoznati i osobno.

  Kamp Menina

  Kamp Menina je popularno turističko odredište smješteno u blizini rijeka Savinja i Dreta. Nalazi se u regiji Savinjska, oko 15 kilometara jugoistočno od grada Mozirje. Super je za brojne sportove.

   

   

  Ima niz opcija, a tu je i jezerce u kojemu se može kupati. Ima puno sadržaja i smještaja, od kampica do raznih kućica i bungalova. Djeluje poput malog gradića u kojemu su svi opušteni - totalni feeling odmora.

   

   

  Ako ste za kampiranje usred šume, to je to. Nude se planinarenje, biciklizam, rafting, kanjoning, jahanje konja, paintball i zip-line. Tu su i razne sportske terene i igrališta, uključujući nogometno igralište, košarkaško igralište i odbojkaško igralište.

  Osim toga, kamp Menina nudi i razne druge sadržaje kao što su restoran, trgovina, dječje igralište i teren za odbojku na pijesku. Osoblje kampa organizira različite aktivnosti za djecu i odrasle, poput animacijskih programa i radionica.

  Chalet Alpske sanje ima privatno skijalište - Logarska dolina 27

  Zavojita cesta vodi do jedne od najljepših destinacija, imaju više kuća za najam s raznim sadržajima. Nakon vožnje GPS nas vodi do dragulja usred šume. Tu je i wellness, a za one željne otkrivanja okoline imaju električne bicikle.

  Zvijezda lokacije je i privatno skijalište, super fora ako vam je dosta klasičnih staza. Pogled je fascinantan, s 1500 metara imate osjećaj da vam je svijet na dlanu.

   

   

  Priroda je vrlo piktoreskna, imaš osjećaj da si u nekoj bajci.

  Imaju i dućan - ljudi uzimaju sami i plate na kraju, kad odlaze. Nikad ništa ne nedostaje.
  Od klope imaju doručak, a za večere se treba dogovoriti unaprijed.