SLATKI ŽIVOT // Mmm... Kinder Bueno White rolada s kremom

    Kinder Bueno White, jedan od najboljih slatkiša, savršen je kao glavni element prefine torte.

    Kinder PR 7 web cr


    Sastojci: (za 12 porcija)
    • 7 jaja (veličina M)
    • 100 g šećera
    • 80 g glatkog brašna
    • 20 g kukuruznog škroba
    • 1 čajna žličica sode bikarbone
    • 100 g vrhnja (30% masti)
    • 1 čajna žličica stabilizatora za šlag (šlagfix)
    • 300 g Quark svježeg sira s malo masnoće (10% masti)
    • 50 g šećera u prahu
    • 5 pakiranja Kinder Bueno White
    • 1 žlica šećera
    • 3 žlice kakaa u prahu

    Kinder PR 2 web


    Upute


    1. Zagrijte pećnicu na 200 ° C. Za tijesto, pjenjačom miješajte jaja i šećer oko 15 minuta do kremaste, prozračne mase. Pomiješajte brašno, kukuruzni škrob i prašak za pecivo, dodajte u smjesu od jaja i kratko umiješajte pjenjačom. Smjesu ravnomjerno rasporedite na lim obložen papirom za pečenje. Zatim, pecite na srednjoj rešetki 8–12 minuta dok tijesto ravnomjerno ne porumeni.

    2. U međuvremenu u posudi za nadjev umutite vrhnje sa stabilizatorom za šlag. Dodajte Quark sir i šećer u prahu. Izrežite Kinder Bueno na male komadiće i također dodajte u smjesu od vrhnja.

    3. Dodajte 1 žlicu šećera na čistu kuhinjsku krpu. Izvadite tijesto iz pećnice, pustite 5 minuta a potom skinite papir, zarolajte s krpom, pustite da se u potpunosti ohladi, a potom odrolajte i namažite kremom.

    4. Smjesu kreme ravnomjerno rasporedite po biskvitu. Zatim, pažljivo zarolajte u oblik rolade. Posipajte kakaom u prahu i poslužite.

    Savjet: Za čokoladni biskvit jednostavno umiješajte 2 žlice kakaa u prahu.


    Za pripremu je potrebno cca. 30 minuta i još dodatnih 35 minuta za hlađenje.

    Kinder PR 5 web cr