Kinder Bueno White, jedan od najboljih slatkiša, savršen je kao glavni element prefine torte.
Sastojci: (za 12 porcija)
• 7 jaja (veličina M)
• 100 g šećera
• 80 g glatkog brašna
• 20 g kukuruznog škroba
• 1 čajna žličica sode bikarbone
• 100 g vrhnja (30% masti)
• 1 čajna žličica stabilizatora za šlag (šlagfix)
• 300 g Quark svježeg sira s malo masnoće (10% masti)
• 50 g šećera u prahu
• 5 pakiranja Kinder Bueno White
• 1 žlica šećera
• 3 žlice kakaa u prahu
Upute
1. Zagrijte pećnicu na 200 ° C. Za tijesto, pjenjačom miješajte jaja i šećer oko 15 minuta do kremaste, prozračne mase. Pomiješajte brašno, kukuruzni škrob i prašak za pecivo, dodajte u smjesu od jaja i kratko umiješajte pjenjačom. Smjesu ravnomjerno rasporedite na lim obložen papirom za pečenje. Zatim, pecite na srednjoj rešetki 8–12 minuta dok tijesto ravnomjerno ne porumeni.
2. U međuvremenu u posudi za nadjev umutite vrhnje sa stabilizatorom za šlag. Dodajte Quark sir i šećer u prahu. Izrežite Kinder Bueno na male komadiće i također dodajte u smjesu od vrhnja.
3. Dodajte 1 žlicu šećera na čistu kuhinjsku krpu. Izvadite tijesto iz pećnice, pustite 5 minuta a potom skinite papir, zarolajte s krpom, pustite da se u potpunosti ohladi, a potom odrolajte i namažite kremom.
4. Smjesu kreme ravnomjerno rasporedite po biskvitu. Zatim, pažljivo zarolajte u oblik rolade. Posipajte kakaom u prahu i poslužite.
Savjet: Za čokoladni biskvit jednostavno umiješajte 2 žlice kakaa u prahu.
Za pripremu je potrebno cca. 30 minuta i još dodatnih 35 minuta za hlađenje.