ŠAPA SPASA // sklonište za napuštene životinje FARMICA treba pomoć

  Američka udruga 'I Stand With My Pack' raspisala je GRANT natječaj 'Cause for Paws' za obnovu skloništa za napuštene životinje na području Republike Hrvatske, a osvojila ga je udruga 'Farmica' iz Našica. Iako i sama u potrebi, ova plemenita udruga pod svoj je krov primila trudnu kravicu i tri prasice s potresom pogođenih područja.

   Ben

  Prošle godine odrađen je prvi grant projekt u vrijednosti 30.000 dolara te su osigurana dva zidana objekta u skloništu za napuštene pse na Žarkovici, Dubrovnik.

  Rosa

  Svjesni potreba i izazova s kojima se susreću volonteri u Hrvatskoj, američka udruga "I Stand With My Pack" (ISWMP) odlučila je pomoći još jednoj udruzi ili skloništu za napuštene životinje.

  Sarava 1

  Na području Republike Hrvatske voditeljica internacionalnih projekata je Jasminka Herceg. - Ovo je savršena prilika da mi, ljudi, nešto naučimo i od njih; živjeti u harmoniji, poštivati različitosti i biti tu za one kojima je to uistinu potrebno - kaže Herceg.

  Pobjednik ovogodišnjeg natječaja, na koji se prijavilo 15 udruga, je "Farmica", koja je proizašla građanske inicijative predvođene volonterima u Našicama, a djeluje od 2018.

  Zuzi

  Najveći problem "Farmice" je prostor predviđen za zbrinjavanje napuštenih, ozlijeđenih i starih životinja. Hangar u kojem su one trenutno smještene je u derutnom stanju, krov je oštećen i prokišnjava, a nema provedene struje niti izolacije zbog čega je teško održavati temperaturu unutar prostora.

  Misko

  Ove godine američka organizacija ISWMP pomoći će u prikupljanju novca za sanaciju krova, rekonstrukciju nastambi, izgradnju prostora za smještaj mačaka te kupnju bagera kojim će se provoditi odvodnjavanje.

  Na površini od 35.000 četvornih metara svoje su mjesto pronašli psi, mačke, magarac, svinje, koze, kokoši i patke, a samo u ovoj godini udruga "Farmica" uspješno je udomila 100-tinjak životinja.

  Za ovaj projekt potrebno je putem donacija namaknuti 32.000 dolara, od čega će veći dio prikupiti ISWMP, a građane Hrvatske traže da se uključe u akciju i pomognu da ovaj mali raj na zemlji ostane šaren i sretan, kakav zaslužuje biti. Kako bi radovi započeli što prije, potrebno je prikupiti najmanje 10.000 dolara do veljače. Link za donaciju.

   KiraRokyTerry 1