Nacionalni program stipendiranja L'Oréal – UNESCO „Za žene u znanosti“ slavi punoljetnost: otvoren 18. ciklus

  L'Oréal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija raspisali su natječaj za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“. U sklopu događanja održanog u Francuskom institutu povodom otvaranja novog ciklusa i obilježavanja punoljetnosti provođenja Programa, posjetitelji su imali priliku pogledati izložbu „18 godina Žena u znanosti u Hrvatskoj“.

  ZŽUZ 03

  Akademik Zvonko Kusić i Irena Šarić Dombaj, članica Uprave i direktorica korporativnih komunikacija L’Oréal Adria Balkan

  Navedena izložba posvećena je svim dosadašnjim stipendisticama L'Oréal-UNESCO nacionalnog programa „Za žene u znanosti“ te prikazuje odabrane fotografije znanstvenica koje su za izvrsnost i postignuća u svome znanstvenom radu nagrađene ovom prestižnom stipendijom.

  U sklopu novog ciklusa pojedinačnim stipendijama u vrijednosti od 5.000 € nagradit će se četiri mlade znanstvenice iz područja prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja prirodnih znanosti.

  ZŽUZ 02

  Prof. dr. sc. Zrinka Ljubešić

  Ove prestižne stipendije predstavljaju svojevrsno priznanje za njihova izvanredna postignuća i doprinose koja imaju ključnu ulogu u kreiranju društva znanja te koja obogaćuju razumijevanje svijeta, potiču inovacije i rješavaju ključne izazove s kojima se društvo suočava.

  Prema pravilniku natječaja, neki od uvjeta za pristup natječaju su da kandidatkinje za ovu stipendiju moraju biti hrvatske državljanke sa stalnim prebivalištem u Republici Hrvatskoj, svoj istraživački rad moraju obavljati u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske te biti u završnoj godini izrade doktorske disertacije. Krajnji rok za predaju natječajne dokumentacije je 4. prosinca 2023., a sve detalje natječaja možete pronaći ovdje.

  ZŽUZ 01

  Dr. sc. Ines Haberle

  Kroz Nacionalni program stipendiranja L'Oréal – UNESCO „Za žene u znanosti“ do sada je nagrađeno 66 hrvatskih znanstvenica u završnoj fazi izrade doktorske disertacije, a ove godine će im se pridružiti četiri nove stipendistice. Program predstavlja priznanje mladim znanstvenicama za njihov predani trud i rad, a ujedno ih ohrabruje i potiče na daljnja istraživanja i znanstvena usavršavanja.

  Nove mlade nade hrvatske znanosti odabrat će Izborno povjerenstvo programa sastavljeno od uglednih hrvatskih znanstvenika na čelu s predsjednikom Povjerenstva, akademikom Zvonkom Kusićem.

  Prijave za ovu prestižnu stipendiju traju od 6. studenoga do 4. prosinca 2023.