nacionalni baletni prvak TOMISLAV PETRANOVIĆ // razvio sam vlastiti način vježbanja – kombinaciju joge, Calisthenicsa i vježbi s utezima

  Tomislav Petranović godinama pleše balet te je jedan od najboljih baletana na ovim prostorima. Nacionalni baletni prvak iz HNK-a nedavno je napravio set predivnih fotki koje potpisuje Tomo Bagarić – bila mi je to super prilika da ga pitam što i kako danas, čime se bavi te naravno, kako vježba. Naime, trening je dobar dio života svakog plesača, a s godinama postaje sve zahtjevniji, kako se tijelo mijenja, treba osmisliti vlastiti režim. Ima i fenomenalan hobi – piše diplomski.

  TP 10 mala

  - Trenutno nemam predstave i čekam iduću sezonu. Zadnja predstava mi je bila “Giselle” ispred HNK. Istu tu predstavu sam plesao u premijernoj podjeli nakon Orašara i prije Labuđeg. U međuvremenu su ubacili još par “Decadance” predstava tak da su mi od svih tih , izrazito zahtjevnih uloga malo koljena “otišla”. Dok se ja oporavljam, moji kolege rade novu premijeru “Madame Bovary” i za kraj sezone gostujemo s “Ponosom i predrasudama” na dubrovačkim igrama – ispričao mi je Tomislav.

  TP 7 mala

  Trenutno, pošto nemam predstave, radim na održavanju forme i saniranju ozljeda koje sam nakupio zbog puno predstava, duge korona pauze koje u kombinaciji s mojom godinom proizvodnje neminovno dovode do "zamora materijala”. Tako da sada vježbam samo 2 i pol do 3 sata dnevno.

  TP 16 mala

  Uz sami baletni trening razvio sam sistem vježbanja koji meni tj.mojem tijelu omogućava da još uvijek mogu aktivno plesati.

  Radi se o kombinaciji joge, Calisthenicsa i vježbi s utezima. Uz to pokušavam što manje koristiti auto i što više hodati jer sam shvatio da mi je hodanje jedan jako dobar način oporavka od intenzivnijih treninga tj. kada ne hodam dovoljno imam puno veće bolove u zglobovima i mišićima te mi se tijelo puno više 'kiseli' nakon treninga.

  IMG 4527

  U slobodno vrijeme privodim kraju svoj studij međunarodnih odnosa i diplomacije.

  Trenutno mi je pisanje diplomskog rada jedini hobi koji imam. U slobodno vrijeme družim se s prijateljima i volim puno spavati.

  Već dulje vremena svjestan sam da moje fizičko blagostanje ovisi o prehrani pa sukladno tome pokušavam što zdravije jesti. Činjenica da moja mama zaista izvrsno kuha i da mi je na putu s posla do kuće uvelike olakšava moj izbor i vrlo sam zahvalan na tome.

  TP 6 mala

  Nikom ne želim propovijedati jer mislim da su ljudi prezasićeni “savjetima” šta i kako bi trebali jesti pa mislim da sve treba pojednostavniti.

  Moj zaključak je umjerenost.

  Svi znamo da ne bismo smjeli jesti slatko, jesti previše i brzu hranu ni piti alkohol, ali svaka restriktivna dijeta na kraju ima kontra efekt. Manje porcije, više kretanja i ako baš ne volite “trenutnu IN zdravu hranu” uvijek postoje druge opcije do kojih je danas, u doba interneta, zaista lako doći… P.S. Zob rules!

   IMG 4528

  IMG 4530

  IMG 4529

   

  TP 9 mala

  TP 14 mala

  TP 8 mala