Kako kupovati poklone?

  Budžet više-manje imate, nema veze što se minus približava, pa ipak je ovo prosinac, način je na koji razmišljaju mnogi među nama. Famozna siječanjska depresija nije nam ni u peti, pa ćemo se skoncentrirati na trošenje, koje će ovih dana zasigurno biti povećano i obilato. Bez obzira kojom sumom novaca raspolažete, činjenica je da svi želimo nekog obradovati, pa, naravno i sebe. Donosimo vam jednostavna pravila koja će vam olakšati kupnju poklona.

   

  ashleighandburwood Sitnice za uređenje interijera uvijek su dobar poklon!

   

  1 Mnogi vele da kad kupujemo za nekog zapravo kupujemo poklon koji bismo i sami željeli dobiti. U tome ima dosta istine jer se, naravno, ravnamo po sebi, iako bi zapravo trebalo biti malo drugačije, barem u ovoj priči. Iskopajte neke informacije od svojih bližnjih, o tome što bi voljeli dobiti za Božić, pa ćete si skratiti „muke“.

  2 Modni dodaci poput marama i rukavica super su zimski pokloni jer nam uvijek trebaju. Rukavice se znaju i potrošiti, pa je uvijek dobro imati rezervni par, dok se šalovi nose svakodnevno – također jedan popularni zimski must- have.

  3 Kad kupujete neki modni dodatak za poklon, razmislite da li se to uklapa u njezin ili njegov stil, nema smisla da im vaš poklon završi na dnu ormara.  

   

  matalan 105134577327215 cr

  Ona nosi crno i bijelo? Neka i poklon bude jednostavan, nema smisla da završi zaboravljen u omraru... (foto: Matalan, prshots)

   

  4 Poklanjanje je idealna prilika da dragoj osobi kupite nešto posebno i trajno, poput neke stvarčice za uređenje doma, kupaonu, dnevni… Dućani nude brojne zabavne sitnice poput šalica, podmetača, stalaka za začine i sličnih stvari koje koristimo svakodnevno, a moraju nam trajati. U tom slučaju razmislite o stilu koji dotična osoba ima kako bi se ta stvar i uklopila u njezin ili njegov dom.

  5 Pokušajte izbjeći kupovinu poklona zadnji tjedan u prosincu, tad ćete naići na najveće gužve. Jedino se isplati onda kupovati ukrase za bor, jer su im cijene tih dana dosta snižene, tako da se može dosta i uštedjeti.

  6 Napravite si popis, kao da idete u kupovinu špeceraja. Naime, lakše je kad se sve stavi na papir, tako da barem djelomično imate kontrolu nad kupovinom, a ako imate i ograničeni budžet onda se dobro pripremite, jer atmosfera u shopping centrima zna nas zavesti… Pa kući odemo s mnogo više stvari jer kao – pa ipak je prosinac.

  coldlilies 3273611755934992 cr

  Poseban komad nakita uvijek je poželjan poklon (foto: Cold Lillies, prshots)

   

  7 Ako za sebe kupujete neki detalj, neka to bude nešto što ćete moći nositi i tijekom godine. Ili barem stvar koju ćete moći nositi navečer. Haljine sa šljokicama su super atraktivne, ali često vise u ormaru i čekaju bolje dane. Praktičniji je, na primjer, šal sa šljokicama...

  8 Ako kupujete neku ukrašenu odjeću, a danas dućani nude brojne komade sa šljokicama i kristalima, razmislite kako ćete ih prati, čuvati i održavati. Takve su stvari ujedno i osjetljivije, i treba ih pravilno čuvati kako se tekstura ne bi raspala. A i vjerojatno se moraju prati samo u kemijskoj, što iziskuje dodatni trošak.

  9 Kad uđete u dućan, provjerite, cijelu ponudu, sniženja se vjerojatno kriju negdje u kutu…

  10 Ako kupujete šminku na sniženju, obavezno obratite pažnju na rok trajanja, kako bi ne biste poklonili nešto staro. 

   

   

  gold-jacket

   Sako koji zahtijeva pažnju: i kad ga gledate i kad ga spremate! (Les Chiffoniers)

   

   

  creativetops 2963382034732700

  U kuhinji nam uvijek nešto nedostaje.. raspitajte se što vaša draga osoba treba i imat ćete savršenu ideju za poklon!

   

  louboutin460846Nabavite si nove cipelice za ples! Uvijek će biti dobra strana večernjeg stila...