Jelena Butigan: Vježbanje mijenja život

  Među novogodišnjim odlukama, ma koliko se ponekad besmislene činile, često se nađe i neka vrlo zdrava, a to je da ćemo se više posvetiti vježbanju, kretanju, i konačno svoje tijelo shvatiti kao predivan instrument, što uistinu i jest.

   

  IMG 20131219 103154

  Pod bor si spremite i odluku da sljedeće godine svoje tijelo dovedete u red, razveseliti sami sebe i učiniti nešto konkretno za kvalitetu života!


  Kako bismo vam otvorili apetite za kretanjem, potaknuli vas da uistinu poradite na kvaliteti života, idete kroz njega bez bolova u kralježnici od dugog sjedenja i da se s lakoćom bavite svakodnevnim obavezama, popričali smo s Jelenom Butigan, vlasnicom popularnog zagrebačkog Šarenog studija i dugogodišnjom voditeljica pilatesa koja se s takvim promjenama susreće svaki dan: - ponekad se ne mogu načuditi koliko su moji polaznici napravili za svoje tijelo, gotovo svakodnevno dolaze mi žene i muškarci s problemima u leđima od svakodnevnog sjedenja i nevježbanja. Neki su i pretili, neki čak djeluju vrlo fit, ali najednom dobe bolove u leđima i jednostavno više ne mogu izdržati, pa konačno odluče krenuti na vježbanje - .

   

  IMG 20131219 102814Vesela Jelena na spravi TRX koja omogućava brojne načine vježbanja


  - Imam dosta polaznica koje su doslovno promijenile ne samo svoju konstituciju i figuru, već i raspoloženje, zahvalne su mi i stalno govore kako im je vježbanje promijenilo život. Ja sam jako ponosna kad mi tako nešto kažu jer, činjenica je da kod nas nema kulture vježbanja, naprosto većina se ne bavi ničim. I onda kad dođu jer više ne mogu ni sjediti, krećemo u pravu reorganizaciju tijela. Naime, vidjela sam slučajeve s potpuno nepravilnim stajanjem, sada te žene ne samo da stoje ravno, već i vježbaju u grupi s mnogo mlađima od sebe. Ja kažem da nikad nije kasno, znaju mi dolaziti i s 50 godina s hrpom problema i sve se može riješiti - .

   

  IMG 20131219 102654Sklek jedan, dva, tri... Vježbanje je zakon!


  - Čovjek se treba navući na vježbanje, onda doslovno postaje ovisan i to je najbolje, no kad se navuče? Kad osjeti razliku i prednosti vježbanja. A to nekad ne dolazi odmah, jer ako je tijelo gotovo ukočeno i tromo, te ako je tu još nekoliko kila viška, naravno da se rezultati neće vidjeti u mjesec dana. Ali, tu je onaj dobar osjećaj. Dobro ćete se uvijek osjećati nakon vježbanja, probudit će vam se sretni hormoni i bez obzira koliko kila imali, osjećat ćete se bolje. I tako to kreće, a tek onda dolaze vidljivi rezultati. Iako bih ja rekla da se odmah zapravo vide, jer kad čovjek vježba, njegovo je držanje drugačije, pa i ponašanje, jer je bolje volje. Ujedno, sretnija je i njegova okolina jer ljudi to primijete i utječu jedni na druge. U ovom slučaju pozitivno. To je zapravo prirodan proces i posljedica vježbanja i nema ljepšeg nego kad vidim da su moji polaznici poradili na kvalitetu svog života i digli ga na jedan viši nivo - zaključuje Jelena, te vas poziva da sljedeće godine poradite na fizičkoj spremi!

   

  novo
  Jelena obožava tematski uređivati Šareni studio: sad su tu detalji Božića, a već u siječnju na tapeti će se naći neka druga tema...


  U to ime poklanja vam za Božić tri mjesečne članarine koje možete iskoristiti do ožujka 2014. Javite nam se na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i prve TRI SRETNICE dobit će fantastičnu priliku da tri puta tjedno tijekom mjesec dana besplatno vježba WAKE-UP ili YOGU ili PILATES ili BODY AND MIND ili AFTER WORK ili BODY STYLING u Šarenom studiju u Palmotićevoj 22 u Zagrebu i učini nešto konkretno za svoj tijelo i općenito kvalitetu života! 

   

  IMG 20131219 102559

   IMG 20131219 102518