Jean Anouilh // ŽENSKI ORKESTAR na sceni šibenskog HNK

  Predstava Ženski orkestar prema adaptaciji dramskog teksta Jean Anouilha u režiji mlade i talentirane redateljice Arije Rizvić premijerno će biti održana 10. ožujka u HNK u Šibeniku.

  Arija Rizvic orkestar

  U fokusu predstave je mali orkestar grotesknih likova koji su, svatko iz svojih razloga, primorani svirati u restoranu koji se nalazi u sklopu mondenog lječilišta.

  Nitko od likova ne uživa u svom radu i sviranju u tom lječilištu, ali iz godine u godinu sviraju tamo i ostaju zarobljeni u svojoj nemogućnosti odlaska.

  zenski orkestar 5

  Redateljica Arija Rizvić i dramaturginja Mirna Rustemović kreirale su svoj ženski orkestar satkan od neobičnih likova, koje smještaju u restoran ekskluzivnog lječilišta na obali. Uzimajući kao ključnu odrednicu klasični narativni tekst kroz predstavu stvaraju pomalo čehovljansku atmosferu učmalosti, čežnje, čekanja, nemogućnosti promjene spajajući je s mediteranskim ugođajem. Kako predstava odmiče stvara se autorski tekst zajedno s ansamblom koji pokušava u suvremenom vremenu odgovoriti na odnose, probleme i situacije iz klasičnog komada u želji da oslobodi svoje likove.

  zenski orkestar 9

  Rezultat te suradnje zanimljiv je i komičan komad koji se poigrava s klasičnim dramskim tekstom, suvremenim životom umjetnika te vječnim pitanjem ljubavi, a sve to protkano autorskom glazbom koju na sceni izvode glumci.

  Ženski orkestar2

  Redateljica je oko sebe okupila snažnu glumačku ekipu koju čine Franka Klarić i Ana Perković kao članice HNK u Šibeniku, a gosti su Marina Redžepović, Iva Šimić Šakoronja, Gloria Dubelj i Ivan Čuić. Pokret potpisuje Larisa Lipovac Navojec, autorsku glazbu Ivan Pešut, kostime Ana Mikulić, scenografiju Frane Celić, a svjetlo Josip Bakula.

  zenski orkestar 4

  Iduće izvedbe: 10., 11., 28. I 29. ožujka – HNK u Šibeniku
  Virovitica – 12. Ožujka
  Požega – 13. svibnja

  Ženski orkestar3

  Foto: HNK Šibenik