IZBJELJIVANJE ZUBI za predivan osmijeh // sve o ultimativnom HIT tretmanu koji je osvojio beauty scenu (nakon kojeg ruž izgleda još bolje)

  Traje oko sat vremena te ne iziskuje posebne pripreme, a licu skida godine i daje mu osvježeni izgled – zašto je ovaj tretman svakodnevno jedan od najtraženijih, objasnili su liječnici popularne zagrebačke ordinacije Tim Dent Miličić. Naime, osim u ordinaciji, ovaj tretman možete raditi i kod kuće.

  Dr. Marko Miličić i dr. Tamara Žaja Miličić

  Dr. Marko Miličić i dr. Tamara Žaja Miličić

  Step by step – lasersko izbjeljivanje zubi u ordinaciji

  Prije izbjeljivanja potrebno je napraviti temeljito čišćenje kamenca i pjeskarenje, najbolje nekoliko dana prije da se zubno meso smiri, da ne krvari i ne bude osjetljivo. Kada pacijent dođe na drugi termin, zubi se prvo početkaju profilaktičkom pastom da se maknu sve naslage sa zuba. Stavlja se retraktor, zubi se izoliraju i aplicira se zaštita za zubno meso.

  Nakon toga se nanosi gel koji se aktivira laserom prije početka svake serije. Radimo 4 serije po 15min (ili 3 po 20), s tim da se između svake serije gel mijenja, zubi ispiru da se rehidriraju i postupak se ponavlja. Nakon izbjeljivanja zube još jednom temeljito ispoliramo i fluoridiramo (gel za desenzibilizaciju), radi smanjenja osjetljivosti. Nekad preosjetljivosti ni ne bude s obzirom da je nakon laserskog izbjeljivanja ono uistinu minimalno.

  Kućno izbjeljivanje pomoću udlaga

  Pacijentu se uzima otisak na temelju kojeg se izrađuju udlage u koje pacijent sam aplicira gel za izbjeljivanje. Udlage se nose otprilike 6 sati dnevno (mogu se nositi i po noći). Ovisno izbjeljuju li se obje čeljusti i nosi li ih pacijent baš svaki dan, tretman traje 10-ak dana.

  Razlika između ordinacijskog i kućnog izbjeljivanja je što se za kućno koristi slabiji gel (16% postotni, dok je ordinacijski 40% postotni) tako da djeluje sporijim intenzitetom, ali efekt je sličan. Prednosti kućnog izbjeljivanja naspram ordinacijskog je što pacijent sam kombinira koliko će i kada će nositi udlagu, a prednosti laserskog je duljina, odnosno brzina tretmana.

  Trajnost i vidljivost rezultata

  Rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana izbjeljivanja, a trajnost jednog tretmana postojana je do do 1 godine dana, ako pacijent provodi pravilnu oralnu higijenu.

  Koju hranu i piće izbjegavati nakon tretmana izbjeljivanja

  U prvim danima nakon tretmana preporučuje se izbjegavanje hrane i napitaka koji mogu obojiti zube kako bi se boja stabilizirala. Riječ je o namirnicama poput obojenih sokova, kupina, borovnica, malina, tamne čokolade, kave ili crnog vina. Preporučujemo konzumaciju čvrstog povrća i voća poput jabuka, mrkve i celera i vode.

  Za više informacija klik na link

  tim dent milicic izbjeljivanje zubi