Domaće ilustratorice i Nespresso // eko projekt uz kapsule od recikliranog aluminija

  Nespresso se obvezao da će do kraja godine sve kapsule biti izrađene od recikliranog aluminija, a uz pomoć domaćih ilustratorica podiže svijest o brizi za okoliš.

  Nespresso 4

  Uz poruku Doing is everything, Nesresso poziva ljubitelje vrhunske kave da se pridruže akciji recikliranja kapsula i tako pridonesu ostvarenju cilja koji je postavljen za kraj 2021. godine, a to je da svaka Nespresso kapsula bude izrađena od recikliranog aluminija.

  Nespresso 2

  Sljedeći put kada budete kupovali novu dozu kave, zatražite posebnu vrećicu koja je predviđena za odlaganje iskorištenih kapsula Nespresso kave. Kada ju popunite, kapsule ubacite u automat koji se nalazi u posebnom Life recycling kutku u Nespresso boutiqueu u Ilici. Ovisno o tome koliko ste kapsula ubacili, na ekranu će se prikazati informacije o doprinosu koji ste time dali očuvanju okoliša i što će se recikliranjem odloženih kapsula izraditi.

  Nespresso 3

  Kako bi nam približio ideju recikliranja, Nespresso je pozvao umjetnice Maju Beus, Teu Jurišić, Mateju Kovač, Maju Milocanovich i Laru Žigić da svojim ilustracijama povežu umijeće pripreme i uživanja u šalici kave s umijećem brige o prirodi. Njihovi radovi bit će izloženi u Nespresso boutiqueu u Ilici 19 u Zagrebu.

   Nespresso 1Nespresso 5