“Degustacije hvarskih vina” ovaj vikend u Hvaru // Vino i čokolada u hvarskom Arsenalu

  Tradicionalno vinsko događanje "Degustacije hvarskih vina" ovoga petka započinje temom Vino i čokolada u hvarskom Arsenalu. (28.04.-30.04.)

  Posjetitelje otoka Hvara tijekom turističke sezone očekuje niz zanimljivih vinskih događanja pa uz popularne "Degustacije hvarskih vina" koje će se odvijati na raznim lokacijama u gradu Hvaru, Jelsi i Starome Gradu.

  Popularni su "Wine, Olive & Heritage Festival" krajem svibnja te Fešta vina krajem kolovoza u Jelsi.

  marija hvar

  Događanja su organizirana u suradnji s otočnim turističkim zajednicama i partnerima.

  U petak 28.04. 2023. održat će se dvije tematske radionice u Loggi. Prvu, “Vino i čokolada - izvorno s Hvara” vodi prof. Marija Vukelić, vinska promotorica koja će sljubiti vina i otočke čokolade Gamulin te otkriti ljubiteljima vina okuse i mirise Hvara koji su u njima “zarobljeni”.

  Kušanje hvarskih plavaca vodit će dr.sc. Ana Mucalo, stručnjakinja za ovu najvažniju dalmatinsku crnu sortu grožđa.

  Subota 29.04.2023. predviđena je za opuštanje uz hvarska vina i muziku te upoznavanje i “čakulu” s vinarima.

  Nedjelja 30.04.2023. posvećena je upoznavanju Hvara - otoka vina, kada će turisti obići vinarije i Vinogradarsku zbirku. Vinogradarska zbirka u Pitvama Muzeja općine Jelsa, najnovija je atrakcija Hvara i važan je dio doživljaja priče o hvarskom vinu.Moderan koncept ove muzejske zbirke isprepliće slojeve vremena, životni ciklus vinove loze, običaje i vjerovanja vezane uz život hvarskih težaka.